VUJI NIJE PRVI PUT Tukao se s igračima, plaćao kazne, a s hrvatskim delegatom ima dugu povijest

Foto: Screenshot

SLOVENSKA reprezentacija je spletom okolnosti postala prva priča ovogodišnjeg Europskog prvenstva.

Momčad Veselina Vujovića našla se u centru sudačkog skandala, osobito nakon jučerašnje utakmice protiv Njemačke. Podsjetimo, suci su nakon desetominutnog pregledavanja snimke po isteku vremena dosudili Nijemcima sedmerac iz kojeg su izjednačili na 25:25 te tako šanse za plasman Slovenaca u eventualni polufinale sveli na minimum.

Veselin Vujović divljao je nakon sudačke odluke, nazvao je EHF debilima, a danas je u razgovoru za Index rekao kako se sudačka struktura u rukometnoj federaciji mora mijenjati iz korijena i zapitao se koliko će ta farsa još trajati.

No popularni Vujo ima dugu povijest sukoba s čelnicima i sucima EHF-a. Prije 16 godina, dok je bio trener Ciudad Reala, sudjelovao je u masovnoj tučnjavi igrača njegove momčadi i Flensburga iz koje je izašao poderane košulje.

Dobio je dvogodišnju suspenziju i morao je platiti 9500 eura kazne. Suci na toj utakmici bili su Hrvati Anto Josić i Siniša Rudić, a upravo je Josić bio delegat jučerašnje sporne utakmice Slovenije i Njemačke.

Vujović je bio kažnjen i kao trener Vardara. Na utakmici Kupa EHF-a protiv Magdeburga također se svađao sa sucima nakon čega je dobio dvije utakmice i 4000 eura kazne.

Pročitajte više