Todorić na blogu napao Ramljaka zbog rasipanja i izvlačenja novca iz Agrokora

Foto: FAH, ivicatodoric.hr 

OSNIVAČ koncerna Agrokor Ivica Todorić objavio je na svom blogu analizu Izvješća o gospodarskom i financijskom stanju Izvanredne uprave Agrokora za razdoblje od 11. prosinca prošle do 10. siječnja ove godine. 
 
Objavu s bloga Ivice Todorića donosimo u cijelosti.
 
"Promatrajući mjesečno Izvješće o gospodarskom i financijskom stanju Izvanredne uprave Agrokora za period od 11. prosinca 2017. do 10. siječnja 2018. godine u oči upada nekoliko podataka o kojima, osim evidencije, Ramljak ne govori baš ništa. Na stranici 5. Izvješća Izvanredne uprave navodi se kako je Ramljakova uprava osigurala financiranje 1,1 milijardi eura i taj je kredit dobio status najstarije tražbine", piše Todorić. 
"Kako je moguće da novac postoji, a nedostaje robe na policama?" 
 
"Nadalje, na stranici 7. Izvješća navodi se kako je poslovanje Agrokor grupe pozitivno i iznosi 1,177 milijardi kuna EBITDA! No, na stranici 4. Izvješća stoji podatak da opskrba robom za dio grupacije još uvijek predstavlja izazov. Stoga, gospodine Ramljak ovi podaci stoje u nesuglasju - kako je moguće da novac postoji, a nedostaje robe na policama? Jeste li novac uložili u stabilnost kompanije ili su vam namirenja desetaka savjetničkih timova koje ste odabrali upravo vi i ministrica Dalić prioritet?", dodaje.
 
"Poznato je, naime, da svakog od 150 angažiranih savjetnika na dan plaćate 1000 eura, a poznato je i da povlašteni odvjetnici za četiri stranice tipiziranog teksta dobivaju i do 15 tisuća eura! Rasipanje i izvlačenje novca iz Agrokora je, nažalost, postala činjenica na koju, barem zasad, ne reagiraju nadležne institucije. No, uvjeren sam, da kriminal i kršenje zakona u danima koji slijede neće ostati bez sankcija", zaključuje osnivač Agrokora Ivica Todorić.

Pročitajte više