VIDEO Ove se žene brinu za životinje kojima prijeti izumiranje

Screenshot: YouTube

OVE ŽENE spašavaju životinje od izumiranja. Njihova se grupa zove "Crne mambe" i bave se hvatanjem lovokradica. Svakoga dana patroliraju divljim rezervatima u kojim su nastanjene divlje životinje kojima prijeti izumiranje. Slonovi, nosorozi i lavovi - samo su neke od životinja s kojima se svakodnevno susreću i čije živote brane. U Južnoj Africi velika je stopa lova i taj dio planete je u velikoj krizi.

Oko sedamdeset posto svjetske populacije nosoroga nalazi se upravo tamo. No, ove žene se u svom poslu ne koriste nasiljem. One su trenirane da na miran način riješe ono što trebaju. Njihov rad ne samo da doprinosi životinjama, već je vrlo bitan za cijelu afričku zajednicu. Žene iz tog područja masovno su nezaposlene, a ovo je prilika da rade te da svojim radom doprinose i djeci koju uče svom poslu te važnosti očuvanja života divljih životinja. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više