Šestogodišnji dječak u Floridi umro od bjesnoće: "Nije htio ići u bolnicu"

Screenshot: YouTube
 
ŠESTOGODIŠNJI Ryker Roque iz Floride preminuo je od bjesnoće kojom je zaražen nakon što ga je ogrebao šišmiš.
 
Dječakov otac Henry Rourke izjavio je da je pronašao bolesnog šišmiša prije više od tjedan dana, stavio ga u kantu ispred kuće i rekao sinu da ga ne dira ni u kojem slučaju.
 
"Čini se da je ipak stavio ruku unutra jer mi je rekao da ga je šišmiš ogrebao. Panično sam tražio na Googleu što učiniti pa sam mu prao ruke sapunom i toplom vodom pet minuta". Roditelji su izjavili kako su bili svjesni da sinu trebaju odmah pružiti medicinsku pomoć, ali odustali su od odlaska u bolnicu kada se Ryker pobunio zbog straha od injekcija.
 
 
Tjedan dana kasnije Ryker se požalio na glavobolje i kočenje prstiju i roditelji su ga odvezli u bolnicu, gdje su mu doktori pokušali spasiti život eksperimentalnim liječenjem nazvanim "Milwaukee protokol", koje je do sada spasilo živote dvoje zaražene djece u SAD-u te 18 ljudi diljem svijeta, kako je objavio njegov izumitelj Rodney Willoughby.
 
Međutim, bilo je prekasno za Rykera i preminuo je u nedjelju u bolnici. Doktori su upozorili da je bjesnoća gotovo uvijek smrtonosna nakon razvoja simptoma. Cijepljenje nakon zaraze, ali prije pojave simptoma, skoro uvijek sprečava bolest.
  

Pročitajte više