Hrvatskoj za kraj u Splitu prijeti najbolji golman Eura

Foto: Getty Images/Guliver Image

HRVATSKA rukometna reprezentacija večeras u 20:30 u Spaladium Areni igra posljednju utakmicu u skupini A na Europskom prvenstvu protiv Švedske.

Nakon dvije pobjede izabranici Line Červara u dobroj atmosferi dočekuju susret s opasnim Šveđanima. Hrvatski rukometaši su u više navrata istaknuli kako će im utakmica protiv Švedske biti najteža, okarakterizirali su Šveđane kao najjačeg protivnika u skupini A.
 
Švedska je pomalo neočekivano izgubila u prvom kolu od Islanda 26:24. Najzaslužniji za pobjedu Islanda definitivno je bio golman Gustavsson s 15 obrana.




U drugom kolu švedski rukometaši igrali su protiv Srbije i bez većih problema slavili s 30:25. Možda bi rezultat na kraju bio i drugačiji da na golu nisu imali raspoloženog Appelgrena s nevjerojatnih 19 obrana.




Sjajni golman njemačkog Löwen prvi je golman prvenstva po broju obrana, ima ih čak 30 u dvije utakmice na prvenstvu, uz nevjerojatan postotak od 44 % obranjenih šuteva.
 
Ako Hrvatska večeras pobijedi Švedsku prenijet će četiri boda u Zagreb te će joj biti dovoljna dva boda u tri utakmice u dugom krugu za prolaz u polufinale Eura.
 
No, sigurno je da će Švedska tražiti svoju šansu. To je reprezentacija s nizom odličnih igrača, a svakako treba izdvojiti sjajnog golmana Appelgrena koji odlično brani na ovom prvenstvu. Tu je i Nicklas Ekberg koji je u karijeri postigao više od 700 golova za reprezentaciju. Najbolji švedski strijelac na ovom prvenstvu je Albin Lagergren sa sedam golova iz dvije utakmice.
 
Švedska dugo nije napravila neki značajan rezultat, osim osvojenog srebra na Olimpijskim igrama 2012. godine. No Šveđani se vraćaju, na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj prošle godine igrali su sjajan rukomet, a na utakmici protiv Srbije pokazali su kako itekako mogu zaprijetiti glavnim favoritima za zlatnu medalju. 
 
"Naš cilj je jasan, želimo tu pobjedu i četiri boda koja bi nam omogućili mirniji odlazak u Zagreb. Švedska je izgubila od Islanda, ali mislim da su bolja momčad od njih, a na prošlom Svjetskom prvenstvu su igrali najljepši rukomet i nesretno ispali od Francuza. Šveđani igraju brz, moderan rukomet i pogotovo su jaki u tranziciji, a prije ovog EURA ja sam ih vidio vrlo visoko, među osvajačima medalja. Ali to je tako u rukometu, slabije su ušli u utakmicu s Islandom i to ih je koštalo pobjede", rekao je trener hrvatske rukometne reprezentacije Zlatko Saračević.
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više