Sutra u Zagrebu komemoracija za Predraga Lucića

Foto: Goran Kovačić/ Pixsell

HRVATSKO novinarsko društvo u suorganizaciji Hrvatskog P.E.N. centra i Hrvatskog društva pisaca upriličuje komemoraciju za pokojnog novinara, pisca i borca za slobodu govora Predraga Lucića, u utorak 16. siječnja u 18 sati u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb.


Na komemoraciji će govoriti Saša Leković, Nadežda Čačinović, Kruno Lokotar, Sinan Gudžević, Sanja Modrić, Drago Pilsel i Boris Pavelić. Izabrane pjesme Predraga Lucića čitat će Vili Matula.

Novinar, pisac i redatelj Predrag Lucić, suosnivač Feral Tribunea, izgubio je životnu bitku nakon što mu je u svibnju prošle godine dijagnosticirana teška bolest, a preminuo je u srijedu ujutro u krugu svoje obitelji i prijatelja.

Od suradnika, ali prije svega prijatelja, oprostio se i Boris Dežulović, spisatelj čije je ime uvijek išlo uz ono Predraga Lucića. Baš su se njih dvojica, zajedno s Viktorom Ivančićem, krili iza imena Viva Ludež, a Lucić i Dežulović su posljednjih godina i nastupali zajedno.

"Nazvali bismo te najboljim prijateljem, ali ti nisi samo više od toga, ti si naprosto više od toga. Nazvali bismo te rođenim bratom, ali ti nisi samo više od toga, ti si jednostavno nešto drugo. Nazvali bismo te još kojekako drugačije, ali nije za ovu priliku da te kojekako drugačije nazivamo niti da te nazivamo kako smo te nazivati običavali. Ti nisi tek nešto više od svega toga, ti si nešto neizrecivo drugo. U jeziku u kojemu živimo nema riječi ni imenice za našega tebe, a siromašan je jezik koji za tebe nema riječi", između ostalog je na sprovodu rekao Dežulović.

Pročitajte više