Islandskog novinara iznenadila jedna navika Hrvata: "Ovo nisam vidio desetljećima"

Foto/Screenshot: Slavko Midzor/PIXSELL/Visir.is

ISLANDSKI novinar Henry Birgir Gunnarsson stigao je u Split da bi popratio rukometno prvenstvo i tom prilikom napisao komentar o Hrvatskoj koji je objavljen na islandskom portali Visir.

Gunnarssonu je pažnju posebno privukla jedna navika Hrvata koja nema veze s rukometom. "Hrvatska je veličanstvena sportska nacija, ali dolazak u tu zemlju vratio me desetljećima unatrag. Ne samo da su u toj zemlji svi pušači, već su svi i izrazito svjesni potreba pušača. Nema baš naznaka da ta nacija pokušava smanjiti broj pušača. Jako je zamorno pronaći restoran u kojem se ne puši. Moji roditelji su jako puno pušili dok sam odrastao i mislio sam da sam ispunio svoju kvotu po tom pitanju", napisao je islandski novinar.

"Zanimljivo je koliko hrvatskih sportaša puši. Nije neuobičajeno vidjeti veliki broj hrvatskih igrača kako piju kavu i puše cigarete, a ne zaboravimo, Hrvatska je veličanstvena sportska nacija. Dok sam dolazio ovdje čitao sam o velikim uspjesima njihovih momčadi i sportaša. Ovo je velika sportska zemlja", dodao je novinar.

"Još se sjećam trenutka kad sam vidio da njihova najveća rukometna zvijezda, Ivano Balić, puši. Bio je tada najbolji svjetski rukometaš. Bio je potpuno nepodnošljiv kao igrač zato što je bio toliko dobar. Pojavio bi se i pobrinuo da Hrvatska najbolje prođe. To je jedan od onih genijalaca koje volite mrziti", zaključio je uz fotografiju Ivana Balića s cigaretom u ruci.

Pročitajte više