Vukovarska beba Maša ima tešku bolest bubrega, pomozite joj da skupi novac za liječenje

Foto: Facebook

VUKOVARSKI gradonačelnik Ivan Penava preko svog Facebook profila uputio apel za pomoć pri liječenju 13-mjesečne Maše.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

Hrabra Maša

"Hrabra Vukovarka Maša ima samo 13 mjeseci i iza sebe preboljenih pet sepsi, nekoliko upala pluća, moždani udar, a prije dva mjeseca izvađen joj je lijevi bubreg. Sve su to posljedice rijetke i teške bolesti bubrega od koje boluje, a za koju nema lijeka. Jedino rješenje je transplatacija bubrega koja ju očekuje čim dosegne dovoljnu kilažu za operaciju. Nažalost, ovaj se zahvat ne provodi u Hrvatskoj nego će Maša na operaciju morati u inozemstvo što će ovoj mladoj obitelji predstavljati veliki financijski problem. Obitelj se zbog Mašinog liječenja već morala preseliti u Zagreb gdje je otac tek nedavno uspio naći posao. Mašina majka je na bolovanju, no nije uspjela ostvariti status njegovateljice jer je dijete hospitalizirano.

Kada se Mašin otac zaposlio u zagrebačkom kafiću Egoist bar Zagreb, vlasnici su pokrenuli dobrotvorni projekt putem kojega prikupljaju sredstva za Mašino liječenje i pomoć obitelji.

Više o projektu pročitajte na linku:

https://www.facebook.com/egoist.zagreb/…


Od kad je rođena, Maša nije vidjela svoj dom u Vukovaru. Njezin je dom bolnica Rebro, no Maša je veliki borac i njena je želja za životom iznimno velika.

Maša ima hrabro, borbeno srce!

Imaš li ga ti za Mašu?", napisao je Penava.
 

Pročitajte više