Svećenik iz siromašnog slavonskog sela razbio skupi Mercedes

ANDRIJA Vrbanić, župnik Župe sv. Rozalije u Ivanovcu kod Osijeka koji se prošlog mjeseca našao na udaru javnosti zbog skupog Mercedesa kojeg je kupio, skrivio je prometnu nesreću krajem prosinca, piše Glas Slavonije.

Prometna nesreća dogodila se u Baranji, a župnikov auto je na popravku. Nesreća se zbila 30. prosinca oko 16:45 na raskrižju ulica Stjepana Radića i Nove u Čemincu.

Mercedes mu je odvezla vučna služba

Kako stoji u priopćenju PU osječko-baranjske, u kojem se ne navode imena sudionika, “63-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom i kretao se kolnikom državne ceste D-7 (Ulica Stjepana Radića). Dolaskom do navedenog mjesta skrenuo je u Novu ulicu. Pritom se nije kretao uz zamišljeni luk koji spaja dvije središnje crte bočnih kolnika. Prednjim dijelom automobila udario je u prednji dio osobnog automobila kojim je upravljao 45-godišnjak, a koji se zaustavio na prometni znak 'obavezno zaustavljanje', radi propuštanja vozila koja se kreću kolnikom državne ceste D-7. Policijski službenici izdali su 63-godišnjaku obavijest o počinjenom prekršaju iz članka 56. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama”, doznaje se iz PU osječko-baranjske.

U nesreći nije bilo ozlijeđenih, a oštećeni Mercedes, koji nije bio u voznom stanju, odvezla je vučna služba.

Pokušali smo pitati župnika što se dogodilo, ali nije bio zainteresiran za razgovor s nama. Rekli smo mu da smo čuli kako je imao lakšu prometnu nesreću u kojoj je razbio auto.

"Ja to nisam čuo, hvala vam na brizi", kratko nam je rekao.

Za Glas Slavonije je ipak bio nešto raspoloženiji za razgovor.

“Kako postoji izvještaj policijske uprave, ne bih pričao o nesreći jer ništa nije sporno u samom događaju. Naime, iako imam blažih ozljeda, to je bilo obično 'kvrckanje', a nesreća se dogodila kada se u promet uključilo vozilo sa sporedne ceste. Ja nisam bio siguran kada se točno pojavilo, pa smo se 'kvrcnuli'”, rekao je župnik Vrbanić.

Pročitajte više