HRT kaže da je skidanje filma o gej desničaru tehnička pogreška, emitirat će ga

Foto: FAH

NASTAVLJA se uklanjanje filmova na javnoj televiziji koji nisu po želji veterana i desničara. Ratni veterani i udovice poginulih veterana sinoć su prosvjedovali pred zgradom HRT-a zbog filma Ministarstvo ljubavi Pave Marinkovića koji je HRT ipak odlučio objaviti, ali u kasnonoćnom terminu.

>>Ekstremna desnica uređuje HRT: Komedija o udovicama branitelja pomaknuta u ponoć

Sada je iz programa nestao film Rajka Grlića Ustav Republike Hrvatske koji je, kao što se može vidjeti na HRT-ovim web stranicama, bio najavljen za emitiranje 18. siječnja na HRT2.



Umjesto Ustava komedija o kućanici Keki


"Priča o četvero ljudi koji žive u istoj zgradi i zaziru jedni od drugih jer se razlikuju po imovinskom statusu, seksualnim navikama, nacionalnosti i vjeri te vjerojatno nikada ne bi međusobno prozborili da ih nesreća na to ne natjera i učini da budu ovisni jedni o drugima. Mučno i bolno oni se polagano počinju otvarati i međusobno prepoznavati kao ljudi," stajalo je u najavi filma koji je dobio tridesetak inozemnih i domaćih nagrada.

U Grlićevu filmu, čiji je scenarij pisao s Antom Tomićem, glavni lik je Vjekoslav Kralj (Nebojša Glogovac), desničar proustaških tendencija naslijeđenih od nepokretna oca (Božidar Smiljanić) koji gorljivo mrzi Srbe, ali on je usput gay i odijeva se u ženu.

No umjesto toga gledatelji HRT-a moći će u četvrtak vidjeti apolitičnu komediju Dalibora Matanića "Majstori", o ljubavnim zgodama i nezgodama kućanice Keke. Poslali smo upit HRT-u s molbom da nam objasne skidanje već najavljenog filma s programa, njihov ćemo odgovor objaviti čim ga dobijemo.
 
 
Iza 14 sati dobili smo odgovor s HRT-a u kojem tvrde da film nije skinut, nego je došlo do tehničke pogreške s naslovima objavljenim u programu, koji će popodne pravilno najaviti:

"Obavješćujemo Vas kako je igrani film Ustav Republike Hrvatske na rasporedu na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) u četvrtak 18. siječnja 2018. godine s početkom u 21.00.

Zbog tehničke pogreške u sustavu tijekom današnjega prijepodneva naslovi dijela igranih filmova i televizijskih serija, čije je emitiranje predviđeno do kraja siječnja, nisu u programskome rasporedu bili prikazani sukladno utvrđenome planu emitiranja. Pogreška će tijekom poslijepodneva biti ispravljena te će, među ostalim, biti pravilno najavljen i spomenuti igrani film", odgovorili su na Indexov upit.

Pročitajte više