Torcidaš dobio sedam mjeseci zatvora jer je s megafonom vodio napad na policiju

Foto: Index

NA SPLITSKOM Općinskom sudu osuđena je grupa navijača Hajduka za izazivanje nereda nakon utakmice između Splita i Hajduka 4. svibnja 2013. godine.

Josip Š. osuđen je na najstrožu kaznu od sedam mjeseci zatvora zbog poticanja mnoštva na nasilje, pozvao ih je preko megafona u akciju.

Ostala petorica dobila su po šest mjeseci zatvora za sudjelovanje u mnoštvu koje nasiljem prema drugima ugrožava javni red, no zatvorske kazne zamijenjene su radom za opće dobro. Dvojica optuženika oslobođeni su optužbe. 

Nakon završetka utakmice optuženici su zajedno sa 500 do 700 navijača Hajduka, nezadovoljnih cijenom ulaznica za utakmicu i nerazjašnjenom smrti navijača Marka Azapovića, rukama i nogama počeli rušiti zaštitne ograde, bocama, kamenjem i pirotehnikom gađali su policajce u osiguranju.

Kada su policajci krenuli odblokirati prometnicu, počeli su se zalijetati na njih, gađati ih stolicama i drugim predmetima, čupati stabla i prometne znakove pri čemu je oštećen obližnji kafić. U navijačkom nasilju ozlijeđeno je osam policajca.  

 

Pročitajte više