FER je potpisao suradnju s katoličkom televizijom, kažu da će skupa raditi na istraživačkim projektima

Foto: Laudato

FAKULTET elektrotehnike i računarstva, zagrebački FER, i Laudato televizija potpisali su suradnju.

Zajedno će raditi, kako kažu, na "istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima iz područja djelatnosti FER-a i LTV-a".

A koji su to istraživački i razvojni projekti koji povezuju elektrotehniku, računarstvo i katoličku televiziju, u priopćenju ne objašnjavaju u detalje.

"Laudato televizija (LTV) ostvarila je suradnju s Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu. Dogovorena je dugoročna suradnja na istraživačkim, razvojnim i obrazovnim  projektima iz područja djelatnosti FER-a i LTV-a.

Tim povodom, u dekanatu FER-a svečano su potpisali Sporazum o suradnji direktorica LTV-a mr. oec. Ksenija Abramović i dekan prof. dr. sc. Mislav Grgić.

Suradnja će se ostvarivati na različitim područjima od zajedničkog interesa LTV-a i FER-a, a neki od njih su organiziranje i održavanje znanstvenih i stručnih skupova, organiziranje i provođenje stručne prakse studenata te provođenje svih oblika znanstvenog i stručnog usavršavanja.
Za koordinaciju i razvoj dugoročne suradnje u ime FER-a zadužena je izv. prof. dr. sc. Željka Car", stoji u priopćenju.

Laudato televizija s emitiranjem je počela na Božić 2015. godine. Kako sami kažu, riječ je o obiteljskoj televiziji s kršćanskim vrijednostima.

Direktorica Laudata poznata po suludoj izjavi: "Nijemci u školama mijese tijesto za pizzu na dječjim guzicama"


Baš ju je tim riječima prilikom osnivanja predstavila direktorica Ksenija Abramović, prijateljica Željke Markić, poznata po izjavi od prije nekoliko godina da "Nijemci u školama mijese tijesto za pizzu na dječjim guzicama".

"Laudato televizija je projekt angažiranih katolika laika željnih da Crkva u Hrvatskoj ima televizijski kanal koji će u svojim emisijama pratiti redoviti život Crkve koja je bogata mnogim stvarnostima i doprinosi svekolikom razvoju naše zemlje", kazala je Abramović prilikom predstavljanja televizije 2015. godine.

U kojim će se područjima kršćanske vrijednosti na istraživačkom planu susretati s elektrotehnikom, tek treba vidjeti.

Vrijedi još možda napomenuti kako je FER i do sada održavao dobre odnose s ljudima koji stoje visoko u crkvenoj hijerarhiji. Tako je ovaj fakultet prije mjesec dana studente pozvao na duhovnu obnovu.

"Sve studente i djelatnike FER-a pozivamo na duhovnu obnovu u organizaciji Studentskog portala SPAS i salezijanaca (SDB). Obnova će se održati u crkvi Marije Pomoćnice 14. 12. 2017. godine, u 20 sati, a vodit će je don Damir Stojić, studentski kapelan", stoji u e-mailu FER-a s početka prosinca.

Zanimljivo, u više se navrata pisalo o tome kako na FER-u postoji kolegij koji se zove Biblijska teologija. Štoviše, postoje dva kolegija, Biblijska teologija 1 i 2.

Predmet se na tom, za hrvatske standarde elitnom fakultetu, predaje već 20-ak godina, a prvi mu je nositelj bio pokojni prof. dr. sc. Adalbert Rebić, teolog i ministar bez portfelja u HDZ-ovoj vladi, poznatiji po izjavi da su homoseksualcu na prvom splitskom Prideu "dobili što su zaslužili".

Pročitajte više