VIDEO, FOTO Najmanje pet mrtvih u oluji u Kaliforniji: "Nikada nisam vidio nešto ovakvo"

Foto: Los Angeles Police Department
 
SNAŽNA oluja odnijela je najmanje pet života u južnoj Kaliforniji, kojoj je donijela ekstremno opasne poplave i bujice blata.
 
Amber Anderson iz ureda hitne službe u Santa Barbari izjavila je da je najmanje pet osoba smrtno stradalo u Montecitu, a akcije spašavanja stanovnika zahvaćenog područja su u tijeku.
 
"Nikada nisam vidio nešto ovakvo"
 
Zbog oluje koja hara područjem nedavno uništenim u požaru Thomas, najvećem u novijoj povijesti Kalifornije, naređena je evakuacija više od 20 000 stanovnika. Obilne kiše i snažni vjetrovi uzrokovali su poplave, odrone tla, bujice blata i nanose nastalog otpada. Tisuće kućanstava ostalo je bez struje, a u području San Francisca jučer je palo rekordnih osam centimetara kiše.
 
 
Svjedok nevremena Greg Villeneuve izjavio je: "Dolazim u Santa Barbaru već 17 godina i nikada nisam vidio nešto ovakvo." Opisao je kaos na cestama u tom području, koje su većinom zatvorene, a neki od stanovnika ostali su zarobljeni u automobilima u blatu. Stručnjaci su upozorili da je najveća opasnost od poplava u području poharanom požarom Thomas jer se tamo voda više ne može apsorbirati u spaljeno tlo.
 
 

Pročitajte više