Piše: Ž.L. | 09.01.2018. 16:35

VIDEO Nakon povijesnog požara, masovna evakuacija zbog poplava u Kaliforniji

Screenshot: YouTube
 
NAREĐENA je evakuacija više od 20 tisuća stanovnika južne Kalifornije zbog oluje i poplava koje prijete području nedavno uništenom u povijesnom požaru Thomas, javlja CBS News.
 
Glasnogovornica okruga Santa Barbara Amber Anderson izjavila je u utorak za ABC News da su na terenu spasilačke službe i helikopteri zbog oluje koja je poharala to područje te pokidala drveće i električne stupove, zbog čega je promet zaustavljen.
 
 
Ekstremno opasne poplave i odroni tla, nekoliko ozlijeđenih
 
Anderson je dodala da ima informacija o nekoliko ozlijeđenih te da je nekoliko stanovnika spašeno u području Montecita. U Santa Barbari i okolici tisuće kućanstava su ostale bez struje, a naređena je evakuacija više od 20 tisuća stanovnika područja nedavno pogođenog najvećim požarom u novijoj povijesti.
 
 
Olujna kiša hara južnom Kalifornijom drugi dan zaredom i uzrokovala je poplave i odrone tla, osobito u području poharanom požarom jer se tamo voda više ne može apsorbirati u spaljeno tlo. Stručnjaci su upozorili da je u tom području najveća opasnost od poplava u prve dvije godine nakon požara.
 
U ponedjeljak je u području San Francisca palo rekordnih osam centimetara kiše. Stručnjaci su upozorili na obilne kiše u cijeloj južnoj Kaliforniji, jake vjetrove, ekstremno opasne poplave te nanose blata i nastalog otpada.
  
NAJNOVIJE
NAJČITANIJE