Piše: D. Ma., Hina | 09.01.2018. 14:04

Pokušali pobjeći od policije u Slavoniji pa se autom punim pušaka zabili u policijski auto

Foto: Goran Jakus/Pixsell

BRODSKO-posavska policija pritvorila je trojicu muškaraca koji su prošlog petka, pokušavajući pobjeći, automobilom u kojem je pronađeno deset raznih lovačkih pušaka s opremom i streljivom udarili u policijsko vozilo.

Policija je izvijestila kako je osumnjičene u dobi od 23, 24 i 62 godine predala pritvorskom nadzorniku, a potom i Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje. Kazneno ih je prijavila zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja eksplozivnih tvari, kao i zbog oštećenja tuđe stvari, odnosno policijskog vozila.

Nisu stali na zapovijed


Naime, policajci su 5. siječnja oko 18.15 sati, prilikom redovnog nadzora državne granice, u blizini mjesta Orubica pokušali zaustaviti automobil koji se na zapovijed policije nije zaustavio, nego je nastavio vožnju.

Pokušavajući pobjeći, 62-godišnji vozač je prednjim dijelom automobila udario u zaustavljeno policijsko vozilo, iako je na njemu bilo upaljeno rotacijsko svjetlo u cilju zaustavljanja i kontrole. 

No policija je ubrzo zaustavila taj automobil s trojicom muškaraca, na mjestu događaja obavila očevid, a temeljem sudskog naloga i pretražila automobil u kojemu je pronašla te oduzela veću količinu vatrenog oružja - deset raznih lovačkih pušaka, četiri optike, prigušivač i spremnik za streljivo.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE