Trajekt kasnio jer je čekao da se ukrca rodbina ministra Kuščevića

Foto: FAH, Ivo Cagalj/PIXSELL

TRAJEKT Biokovo državnog brodara Jadrolinije kasnio je 20. prosinca s polaskom iz Splita za Šoltu oko 15 minuta na zahtjev putnika. Ispostavilo se da je riječ o rodbini i prijateljima ministra Lovre Kuščevića koji su bili na sprovodu njegovog punca u mjestu Dračevica kod Nerežišća na Braču.

Supruga ministra Kuščevića je sa Šolte pa je na sprovod došao velik broj Šoltana. Morali su u povratku spojiti dva trajekta, a da bi to uspjeli, ovaj za Šoltu je trebao nešto malo pričekati.

Jadrolinija: Ministar nije zvao, niti se itko pozvao na njega

U Jadroliniji su nam objasnili da to nije ništa neuobičajeno. Tvrde kako ministar nije zvao, a njegovo ime u cijeloj priči nitko nije ni spomenuo sve dok se o kašnjenju trajekta nisu počeli raspitivati novinari. 

"Brod Biokovo pričekao je 15 minuta putnike koji su bili na pogrebu na Braču. Umjesto u 18 sati isplovili su u 18.15. Prilikom zahtjeva za pomak putovanja do 20 minuta poštivala se uobičajena procedura Jadrolinije te se nitko nije pozvao na ministra, ni njegovu rodbinu. Nikada ne provjeravamo o čijem se sprovodu radi. Jadrolinija redovito izlazi u susret otočanima u ovakvim situacijama, gotovo svakodnevno, te nastoji minimalnim pomacima u redu plovidbe prilagoditi prijevoz specifičnostima života na otoku i potrebama otočana", odgovorili su nam u Jadroliniji.

Kuščević: Podržavam odluku Jadrolinije

Evo što je o svemu kazao Kuščević.

"O tome ništa nisam znao, ali ako je istina, podržavam takvu odluku Jadrolinije, državnog brodara, koji je tu da bude na raspolaganju putnicima. Svakako podržavam takvu praksu, trajekti su tu da povezuju i pomognu otočanima. To je inače jedna uobičajena, sasvim normalna stvar, to se non-stop događa", kazao nam je ministar Kuščević.

 

Pročitajte više