Kuća, Audi, brod... Pogledajte što sve na Index Oglasima možete platiti u kriptovalutama

Foto: Index Oglasi

KRIPTOVALUTE su posljednjih mjeseci postale apsolutni svjetski hit, a mi smo odlučili provjeriti što se može kupiti na Index Oglasima koristeći tri najpopularnije - bitcoin, ethereum i litecoin. Samo trgovanje cijenom kriptovaluta je još uvijek puno popularnije od same kupovine proizvoda, ali postoje deseci oglasa u kojima oglašivači nude mogućnost plaćanja u kriptovalutama. Ovo su samo neki od njih.

Acer Aspire One Cloudbook

Oglašivač za ovaj Acer laptop traži 600 kuna, a prihvaća i plaćanje u bitcoinima. Dakle, za ispravni laptop potrebno je izdvojiti otprilike 0,006 BTC. Acer Aspire One Cloudbook ima procesor Intel Celeron N3050 Quad Core od 1.60 GHz, 2GB DDR3L 1600MHz radne memorije, a dolazi i s Windows 10 Home operativnim sustavom.

Honda CBF 600 S

Honda CBF 600 S nalazi se u odličnom stanju, izvrsno je očuvana i registrirana je do studenog. Moguća je zamjena za drugi motor, auto ili kombi slične vrijednosti, a prodaje se za 3.399 eura. Osim kuna i eura, vlasnik prihvaća i plaćanje u bitcoin ili ethereum valuti s tim da je u tom slučaju cijena za 10% veća. Dakle, Honda će vas koštati otprilike 0,275 BTC ili 4,2 ETH.

Audi S3 Quattro

Za ovaj automobil je vlasnik jasno naznačio da ga prodaje za 6.500 eura ili 0,5 BTC. Pola bitcoina trenutno iznosi 6.818 eura. Izvrsni Audi S3 Quattro je od 1999. godine do danas prešao 240.000 kilometara i novom vlasniku dolazi u originalnom stanju. Pokreće ga 209 konjskih snaga, ispravan je i na njemu baš sve funkcionira.

Fisherman Bayliner Trophy 1903

Brod je iznimno stabilan i brz, putna brzina iznosi 30 čvorova, ima stvarno kvalitetan trup i nema prskanja prilikom glisiranja po valovima. Tako je oglašivač opisao ovaj Trophy 1903 koji dolazi i s dvotaktnim motorom Mercury Mariner od 150 konjskih snaga. Brod se nalazi u Splitu, a zadnji put je u moru bio u listopadu 2010. godine. Osim 8.200 eura, vlasnik prihvaća i bitcoin, ethereum, litecoin i ostale kriptovalute. To bi značilo da za ovo Bayliner plovilo trebate izdvojiti 0,6 BTC, 9,14 ETH ili 35,64 LTC.

Kuća u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Kriptovalutama možete platiti i nekretninu! Za ovu kuću u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ne traže se ni euri ni kune nego isključivo bitcoin. Početna cijena je bila 3 BTC, a trenutna iznosi 2,5 BTC. Kuća se nalazi na rubu najvećeg voćnjaka u mikro regiji, gdje kilometri stabala plemenitih voćki poput višnje i šljive nude beskonačne mogućnosti za uživanje. Velika je 70 metara kvadratnih, a smještena je u naselju Gornja Kovačica. Uz ovu nekretninu dolazi i jedan bonus - kupac besplatno dobiva i parcelu u centru Podravske Slatine, idealnu za gradnju kuće s pogledom na prelijepe vinograde.  

Pročitajte više