FOTO Hrvati danas kreću na skijanje, zasad na granicama nema gužve, pogledajte kako je na Bregani

Foto: Index

IAKO su se jutros očekivale velike gužve na graničnim prijelazima zbog seobe Hrvata na europska skijališta, u osam sati na graničnom prijelazu Bregana promet teče vrlo brzo. Procjenjuje se da će na skijanje oko 200 tisuća Hrvata.

Indexov reporter javlja kako s hrvatske strane uopće nema čekanja, dok se na slovenskoj čeka možda 20-ak minuta. Oko 10 sati kolona na granici je bila oko 500 metara, ali i dalje to nisu gužve kakve su se najavljivale. HAK u isto vrijeme javlja kako se čeka oko 45 minuta do sat vremena na većim graničnim prijelazima.

Pojačan promet tijekom cijelog dana se očekuje na autocestama A3 Bregana-Lipovac i A2 Zagreb-Macelj u smjeru graničnih prijelaza Bregana i Macelj, najavljeno je iz HAK-a.

Pogledajte kako je bilo na Bregani oko 10 sati.

Kako će biti tijekom dana, moći ćete pratiti na Indexu.

HAK javlja kako je pojačan je promet na cestama u smjeru Slovenije, osobito prema graničnim prijelazima Bregana, Pasjak, Macelj i Rupa.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Istri, Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju na autocestama:

    A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Sleme;
    A7 Rupa-Diračje između tunela Jušići i NP Rupa.

Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog prometne nezgode na državnoj cesti Barbat-Lopar (DC105) na Rabu, vozi se jednim trakom u mjestu Mundanije.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Vrata u smjeru Rijeke vozi se jednim trakom, zbog radova.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama u priobalju bit će u:

• subotu, 06. siječnja – od 14 do 23 sata,
• nedjelju, 07. siječnja – od 12 do 23 sata.

Pročitajte više