GENERALKA PRED SRBIJU Červar večeras protiv Crne Gore odlučuje o konačnom popisu igrača za Euro

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
 
HRVATSKA rukometna reprezentacija večeras od 20:30 protiv Crne Gore u splitskoj Spaladium Areni igra jedinu pripremnu utakmicu u sklopu priprema za Europsko rukometno prvenstvo. 
 
Ne računajući prijateljsku utakmicu protiv Slovenije u listopadu u Areni Zagreb, to je jedina prava pripremna utakmica hrvatskih rukometaša pred prvenstvo na domaćem terenu.
 



Izabranici Line Červara za točno tjedan dana grupnu fazu natjecanja u Splitu otvaraju protiv Srbije, a večerašnja utakmica dobro će poslužiti za usavršavanje nekih taktičkih zamisli i kao dobra priprema za Srbiju, jer Crnogorci igraju sličan rukomet.

Červar će nakon večerašnje provjere odlučiti s kojih će 16 igrača krenuti po jedino odličje koje nam nedostaje - zlato s Europskog prvenstva. 

"Crna Gora je dobar protivnik. Vidjet ćemo koje su naše loše i dobre strane, ali iako je to prijateljska utakmica, mi želimo pobijediti bez obzira na to tko će igrati", rekao je Lino te dodao:
 
"Jako poštujem Crnu Goru, mala su zemlja, temperamentni su i borbeni. O njihovoj kvaliteti govori i činjenica da su se plasirali na Europsko prvenstvo, a na tom putu su pobijedili neke ozbiljne reprezentacije."

 
Prikupljena sredstva od prodaje ulaznica za večerašnju utakmicu bit će donirana Klinici dječje kirurgije KBC-a Split, a svakako treba nadodati da ulaznica za utakmicu više nema. Oko 12 tisuća navijača bodrit će Duvnjaka i društvo i dati im pravi vjetar u leđa prije velikog sraza sa Srbijom 12. siječnja. 
 

Pročitajte više