Mladu Vojvođanku ubio dečko na novogodišnjem putovanju

Foto: Facebook

NEZAPAMĆENA tragedija dogodila se u mađarskom gradu Segedinu na samu Novu godinu. Blanku Kumeveš (25) iz Čantavira ubio je njen dečko Čuke Čanad (29) iz sela Gunaroš kod Bačke Topole. 

Mladi par iz Vojvodine u Segedin je, kako doznaje Blic, otputovao na doček Nove godine, ali je prvog dana 2018. godine između njih došlo do sukoba koji je završio ubojstvom i pokušajem samoubojstva.
 
Ubio djevojku pa se pokušao ubiti
 
''Oko podneva u Saćmazi ulici, u stanu jedne višekatnice, došlo je do verbalnog sukoba muškarca i djevojke. Sukob je kulminirao, djevojka je teško ozlijeđena i podlegla je ozljedama. Nakon toga muškarac se pokušao ubiti, ali je ipak pozvao hitnu pomoć koja je konstatirala smrt mlade djevojke, dok se on nalazi u bolničkom pritvoru i protiv njega će biti podnesena krivična prijava'', izjavio je za mađarske medije Kristijan Hubert, policijski glasnogovornik.
 
Mađarski mediji objavili su da se ubojstvo dogodilo u stanu, iako su mladić i djevojka svađu započeli ranije ispred zgrade. Razlog svađe i napada na djevojku navodno je bila ljubomora ubojice.
 
U selu Čantavir kod Subotice, odakle je ubijena Blanka, vlada muk, a mještani su u šoku. Za tragediju su doznali iz medija, a za Blanku kažu da je bila izuzetno lijepa djevojka i da je ovo golema tragedija za njenu obitelj, ali i obitelj Čanadija.
 
U obiteljsku kući Kumeveševih sjatila se rodbina da izrazi sućut neutješnoj obitelji, roditeljima i sestri. Blankina obitelj nije imala snage govoriti o tragediji.
 
Stan u kojem je ubijena je stan njene najbolje prijateljice
 
''Znala sam Blanku iz viđenja. S tim mladićem nije bila dugo u vezi, tek oko tri mjeseca. Oni su otišli na doček u Segedin, a stan u kojem je ubijena je stan njene najbolje prijateljice. Jedan mladić nam je pričao da je on njenu prijateljicu sreo u klubu 1. siječnja u ranim jutarnjim satima, ali da Blanka i njen dečko nisu bili tamo'', rekla je za Blic jedna Blankina poznanica iz Čantavira.
 
Mladi u centru naselja pričaju da je Blanka bila puna energije, pomagala je u obiteljskoj knjigovodstvenoj firmi, ali se bavila i manikurom. ''Jedino što znamo je da je taj mladić bio iz drugog sela, ali kako i gdje su se upoznali i kakva im je bila veza, to možemo samo nagađati. Potreseni smo. Blanka je izrasla u pravu ljepoticu, uvijek nasmijana, išla je na treninge, svuda ju je bilo. Ljepota i mladost u jednom. Iskreno se nadamo da će mladić dobiti zasluženu kaznu, što god da je bio motiv njegovog čina'', govore Čantavirci.
 
Prema njihovim saznanjima, djevojka je zadavljena, ali još nisu poznati službeni detalji zločina. Vjeruju da je moguće ono što pišu mađarski mediji, da je u pitanju ljubomora.
 
''Blanka je bila prelijepa i iz dobre obitelji, to je sve što mogu kazati. Šokiran sam. Današnja omladina nam je kratkih živaca i ako se sumnja da je ljubomora uzrok, vjerujem da jest. Nažalost, dvije obitelji su zavijene u crno i Blanku ništa ne može vratiti'', kaže poznanik Blankinih roditelja.

Pročitajte više