FOTO Nije sve u mršavosti: Ove žene su nabacile kilograme, ali izgledaju bolje nego ikad

Foto: Instagram

INSTAGRAM je pun profila koji motiviraju žene na gubitak viška kilograma i otkrivaju im trikove kako u tome uspjeti. No ne žele svi skinuti kilograme, postoje žene koje su dobile pokoji kilogram i sad su zadovoljnije svojim tijelima nego ikada prije.

Takvih profila nema toliko puno na društvenim mrežama, no šalju snažnu poruku u današnjem društvu opterećenom mršavošću.

Prošle godine Marciel Hopkins odlučila je skinuti 13 kilograma u želji da osvoji krunu Miss Južnoafričke Republike. Nakon stroge dijete i svakodnevnih treninga uspjela je u tome, no nije se osjećala dobro kao što je očekivala.

"Grudi su mi se smanjile dva broja i više nisam dobivala mjesečnicu. Došla sam doma nakon ovog snimanja, potpuno smrznuta, i pojela jabuku za večeru", rekla je.

Na kraju je shvatila da nema smisla boriti se sa svojim tijelom.

Studentica Amie dobila je 11 kilograma u četiri godine jer je željela biti snažnija. Danas ima mnogo veće mišiće, diže utege i jede mnogo više.

Jolene Jones mjesecima je mršavjela i bildala za natjecanje u bodybuildingu, sve dok joj nije bilo dosta svega.

"Nisam bila sretna zbog pločica na trbuhu. Nikad nisam izgledala dovoljno dobro i stalno sam imala nešto za popraviti", rekla je.

Nakon što je medicinska sestra Claire Maxwell pala u nesvijest na poslu i slomila čeljust, izgubila je šest kilograma. Odlučila je vratiti te kilograme, ali dizanjem utega.

Bivša manekenka Liza Golden Bhojwani jednom je montažom pokazala koliko se njeno tijelo promijenilo nakon što se prestala držati pravila modne industrije. Kako kaže, danas je mnogo sretnija.

"Jedna brojka ne definira što sam ja", zaključila je Jess i odlučila baciti vagu iz kuće. Danas je snažnija, zdravija i sretnija.

Osobna trenerica Victoria bolovala je od anoreksije (na prvoj fotografiji), a potom je postala opsjednuta vježbanjem. Iako je u to vrijeme mislila da je zdrava, danas shvaća da "nema nezdravije stvari od preopterećivanja svog tijela kako ne bi imalo masnoća".

Mackenzie Forbes danas tvrdi da joj nije jasno zašto je mislila da će biti sretna ako bude mršava.

"Nisam shvaćala da će mi dizanje utega, a ne mahnito trčanje na traci, dati tijelo koje sam oduvijek željela", rekla je.

Većina žena ne bi se osjećala dobro da mora nositi pet brojeva veću odjeću, ali ne i Allison Kimmey. Nakon godina dijeta i vježbanja, poslije porođaja shvatila je da je važnije prihvatiti svoj izgled nego ga stalno pokušati promijeniti.

Iako je dobila tri kilograma, Carina tvrdi da je u njenom slučaju veća težina ujedno i snažnije tijelo.

Fitness blogerica Emma O'Neill je u godinu i pol dobila deset kilograma, no nikad nije bila sretnija i ponosnija na svoje tijelo. Ipak, upozorava da fitness treba biti dio vašeg života, a ne njegovo središte.

Charli Howard zadovoljnija je svojim snažnijim tijelom.

"Sviđa mi se što su mi grudi i bedra veći", kaže.

Iako neki tvrde da je Megan Jayne Crabbe "uništila" svoje tijelo kad je odustala od dijete i vježbanja, ona se s njima ne slaže.

"U ovom sam tijelu sretna", tvrdi. 

Pročitajte više