UPOZORENJE Za vikend se očekuju velike gužve na granicama, Hrvati će pohrliti na skijanje

Foto: HAK

SLJEDEĆI vikend dovest će na naše prometnice značajan broj vozila, najavljuju iz HAK-a.

Razlog tome je povratak velikog broja turista iz smjera istoka prema zapadnoeuropskim državama kao i početak tradicionalnog skijaškog vikenda. Zbog svega navedenog, očekuju nas značajne gužve na našim prometnicama, a osobito na graničnim prijelazima.

Pojačan promet očekuje nas od petka, 5. siječnja, a potrajat će cijelog vikenda 6. i 7. siječnja od ranih jutarnjih sati.

Najznačajnijih gužvi bit će na glavnim cestovnim pravcima A3 Bregana-Lipovac, u smjeru graničnog prijelaza Bregana (izlaz iz RH), A2 Zagreb-Macelj prema GP Macelj, sa zastojima na naplatnim postajama Zagreb-istok i Trakošćan.

Na ulasku u Hrvatsku gužvi će biti na graničnim prijelazima sa Srbijom (Bajakovo i Tovarnik), Bosnom i Hercegovinom (Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja, Maljevac), dok će se na izlasku zasigurno najdulje čekati na graničnim prijelazima Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak i Rupa.

Zbog odlaska na skijaške destinacije, u ranim jutarnjim satima u subotu 6. siječnja (između 4 i 8 sati), očekuju nas gužve i čekanja na graničnim prijelazima prema Sloveniji.

Poučeni iskustvom vikenda uoči božićnih blagdana kad je slovenska policija provodila detaljne provjere vozača i putnika koji su prelazili granicu, valja očekivati dulja čekanja na izlasku iz Hrvatske u putničkom prometu, osobito na graničnim prijelazima Bregana i Macelj. Građanima RH i EU-a savjetujemo da koriste manje granične prijelaze u blizini, poručuju iz HAK-a.

Pročitajte više