Ćorić preokretom srušio drugog nositelja u Dohi

Foto: Getty Images / Guliver Image

HRVATSKI tenisač Borna Ćorić plasirao se u 2. kolo ATP turnira u katarskoj Dohi nakon što je svladao desetog igrača svijeta i drugog nositelja Španjolca Pabla Carrena-Bustu s 5:7, 6:2, 7:6 (8) poslije 2 sata i 42 minute igre.
 
U prvom setu prvi je do "breaka" došao Španjolac, te je poveo s 5-3. No, Ćorić se uspijeva vratiti i poravnati na 5-5, ali već u sljedećem gemu ponovno gubi servis koji ga je na kraju koštao izgubljenog seta.
Ćorić je u drugom setu odigrao puno bolje, iako je kod 2:2 morao spašavati dvije break-lopte. To mu je podiglo samopouzdanje i do kraja seta je odigrao furiozno te je s dva oduzeta servisa uspio izboriti treći set.
 
Odlučujući set loše je počeo po hrvatskog igrača jer je odmah izgubio servis, a Carreno-Busta je nakon toga igrao bez greške i izgledalo je da Ćorić više i neće imati priliku za povratak. Ipak, kad je Španjolac kod vodstva 5:4 servirao za meč Ćorić se je vratio. Jedan promašeni zicer Carrene-Busta i dobar Ćorićev izlazak na mrežu priskrbili su mu poravnanje na 5:5.
 
Ćorić je potom na svoj servis poveo 40-0, ali onda je neočekivano opet izgubio servis. Ali, ni to ga nije pokolebalo te je ponovno uspio poravnati, na 6:6, i time je meč odveo u tie-break gdje je spasio tri meč-lopte i na kraju zasluženo slavio.
Ćorić u sljedećem kolu igra protiv Gruzijca Nikoloza Basilašvilija, 59. igrača svijeta, od kojeg je prošle godine dva puta izgubio, u Cincinnatiju i Lyonu.

Pročitajte više