Životopis Elona Muska dokaz je da je samo jedna stranica dovoljna da prikažete sve svoje vještine

Foto: Novorésumé/YouTube

VJEROJATNO ste nebrojeno mnogo puta pisali i slali svoje životopise, a vjerojatno ste i jednako toliko puta čitali upute i savjete kako pravilno predstaviti svoje vještine i iskustva te privući pažnju potencijalnog poslodavca.

Većinom ćete čuti jednu stvar - bitno je da životopis ne bude predugačak. Skratite i pokušajte sve prikazati na jednoj stranici. Ako ste mislili da je to besmisleno, krivo ili nemoguće, Novorésumé, tvrtka specijalizirana za izradu životopisa, na primjeru životopisa Elona Muska dokazala je da je ta jedna stranica uistinu ono čega se treba (i može) držati.

Napravili su primjer životopisa inovatora, multimilijunaša i vlasnika SpaceX-a i Tesla Motorsa kako bi dokazali da "čak i veoma uspješna karijera poput njegove može biti predstavljena u samo jednoj stranici životopisa", rekao je jedan od osnivača tvrtke Andrei Kurtuy za Business Insider.

Vještine i kompetencije prikazane su sustavom ocjenjivanja od četiri razine, no ekipa iz Novorésuméa Musku nije dala "odličan" u svim kategorijama. 

Dokaz je ovo da s pravim dizajnom možete imati veoma jednostavan, a opet potpun životopis. Ako može Musk, sigurno možete i vi.

Pročitajte više