Napala je Elona Muska što novac troši na rakete umjesto da hrani gladne, ovo nije očekivala

Foto: Twitter/Instagram

AKO NAPADATE Elona Muska na Twitteru, bilo bi bolje da to radite s dobrim argumentima. U to se na teži način uvjerila Laurie Kilmartin, koja misli da se novac utrošen na lansiranje rakete Falcon 9 Muskovog Space X-a treba trošiti "plemenitije".

Jedna od osoba koje na toj društvenoj mreži prate prvog čovjeka Space X-a odlučila se upustiti u raspravu s Laurie, koja je ubrzo ostala bez riječi i argumenata.

Sve je počelo tweetom o lansiranju rakete i najavom narednih aktivnosti. Tad se javila Laurie, koja misli da bi bolje raspolagala Muskovim novcem.

"Možete li taj novac donirati banci hrane?" napisala je.

Ubrzo se uključio Muskov pratitelj korisničkog imena QwertyuiopThePie, koji je napisao. "Zar nisi čuo? Čovječanstvo smije istodobno rješavati samo jedan problem."

"Zapravo, putovanje u svemir nije problem", odgovorila mu je Laurie.

"Ne, ali se njime može riješiti mnogo problema", odgovorio je QwertyuiopThePie.

Laurie je potom zanimalo koje to probleme rješava putovanje u svemir.

"Predviđanje vremenskih prilika, smanjenje riblje populacije, klimatske promjene, predviđanje potresa, komunikaciju na velikim udaljenostima, praćenje lokacija, ekonomska pitanja...", nastavio je QwertyuiopThePie.

"A da ne govorimo da je to sve korisno i za druge stvari, primjerice korištenje GPS-a za hvatanje krivolovaca, ili komunikacije na velikim udaljenostima za organiziranje humanitarnih akcija, poput banaka hrane u udaljenim područjima. Danas je lansirano deset komunikacijskih satelita od iridija. Kako misliš da će ljudi organizirati dostavu humanitarne pomoći u Portoriko ako ne mogu komunicirati s ljudima tamo? Pogotovo ako su lokalne mreže uništene. No očito, ako sam ne daje hranu beskućnicima, ne pomaže im", dometnuo je.

"To nije ono što sam pitala", napisala je Laurie.

"Pitala si o problemima koje lansiranje rješava. Napisao sam da pomaže predvidjeti prirodne katastrofe, ti kažeš da prirodne katastrofe nisu problem, ili da njihovo predviđanje ne pomaže?" odgovorio je QwertyuiopThePie.

Na to je Laurie samo napisala da njen sugovornik "previše piše i razmišlja".

"Nisi odgovorila ni na jedno moje pitanje. Što nije točno? Prirodne katastrofe nisu problem ili njihovo predviđanje nije dio rješenja, ili si ti u krivu? Koje od toga? Izaberi jedno. Mali savjet, 'sateliti ne predviđaju prirodne katastrofe' spada u treću kategoriju. Sudeći po tome da ne odgovaraš, nemaš odgovor. Treća kategorija onda", napisao joj je.

"Gospodine, vi ste moj idol", "Laurie, šuti jer si izdominirana" i "Zbog ovog je moj dan krenuo kako treba. Hvala, Laurie, ali nisi imala šanse", samo su neki od komentara koje je potom ova rasprava izazvala. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Elona Muska, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag Elon Musk.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više