Mostarski biskup Perić: Imamo Herode koji ubijaju, pobacuju, napuštaju djecu i glasaju za eutanaziju

Foto: Hina

MOSTARSKO--duvanjski biskup Ratko Perić pozvao je na misi polnoćki vjernike da slijede primjer novorođenog Božića te se odupru "novovjekovnim Herodima koji uništavaju živote".
 
Govoreći o vremenu kada se Isus rodio u Betlehemu, biskup Perić je u prepunoj mostarskoj prvostolnici Marije Majke Crkve istaknuo kako su brojni Betlehemčani bili negostoljubivi prema Svetoj obitelji, dok je kralj Herod pokušao zaštititi svoje prijestolje od novoga kralja provodeći pokolj male djece. Na sličan način, kaže, to se događa i danas.
 
"Svatko od nas ima nezahvalne Betlehemčane, jesmo li mi drugima Betlehemčani? Svatko od nas ima Herode koji ubijaju život, koji pobace, ostavljaju djecu pred sirotištima ili pak glasuju u parlamentu za eutanaziju", rekao je biskup u propovijedi.

Nemoral, droga i alkohol pošasti današnjice
 
Također je vjernicima ukazao na druge brojne pošasti današnjice koje uništavaju osobe i obitelji, poput nemorala, droge i alkohola.
 
Pozvao je vjernike da slijede put Isusa Krista i poraze grijehe. "Vrijediš onoliko koliko poraziš grijehe. Isus je pobijedio svaki grijeh, pa i samu smrt. Obećao je to i nama, ako budemo imali ljubavi, vjere i nade", istaknuo je Perić.
 
Mise polnoćke održane su i u drugim mostarskim župama, a u Crkvi sv. Petra i Pavla misno slavlje polnoćke predvodio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Miljenko Šteko.

Pročitajte više