Ministar Goran Marić čestitao Božić - Lidlu

Foto:

MINISTAR IMOVINE Goran Marić danas je na svom Facebook profilu čestitao Božić - Lidlu. I to dvaput. Naime, prvu je objavu obrisao pa je podigao novu. Promijenio je sliku.

U objavi je komentirao Lidlovu odluku da ne rade od 24. do 26. prosinca, nazvao ih je moćnim trgovačkim divom koji je omogućio da "Božić umjesto na Lidlove blagajne dođe u domove zaposlenika i kupaca".

Njegovu objavimo prenosimo u cijelosti, točno onako kako je on napisao:

"Trgovac darovao Božić!

Njemački mega-trgovački lanac Lidl sa sjedištem u Neckarsulmu u južnoj Njemačkoj, u jednoj maloj Hrvatskoj, priredio je veliko Božićno iznenađenje svima a naročito svojim zaposlenicima: darovao im je slobodne dane za Božić!

Ili aktualnim jezikom, darovao im neradni Božić! Tako je omogućio brojnim majkama da Božić i njegove blagdane budu u svojim domovima, sa svojim obiteljima. Da dožive Božić sa svojim osobnim emocijama, susretom sa svojim najdražim sjećanjima na slike Božića.

Naizgled obična vijest, ali samo naizgled! U ovo vrijeme kad se Hrvatska sve manje prepoznaje u mračnom tunelu loših oponašateljskih standarda. Kao da se natječe sama sa sobom u tom udaljavanju od svoje ljudske i kršćanske naravi i tradicije!

Taj moćni trgovački div koji je u godinu dana, u 2016. ostvario prodaju u visini 64,6 milijarda eura, mogao je zabljesnuti ove dane najblistavijom eksplozijom marketinških poruka, prigodnih akcija, prospekata, svjetlosnih snopova, figura, vinjeta, likova …


A on se odlučio za nešto drugo, drugu vrstu marketinške poruke: Božiću omogućiti, da umjesto u Lidlove centre, umjesto na Lidlove blagajne, dođe izravno u domove svojih zaposlenika i svojih kupaca!

Tako nam je pomogao da se mi u Hrvatskoj barem malo i na kratko odupremo stvarnosti u kojoj i mi sami gubimo osjećaj za stvarnost. Omogućio da se vratimo iz nestvarna prostora u život s njegovim vrijednostima, njegovim značajem i ljepotom kojem mu Božić daje. Da se mnogi vrate u idilu božićnog vremena koje u srediste stavlja Čovjeka koji je preokrenuo svijet i čitavu čovjekovu povijest i vrijednosti ...

Paradoksalno, ali točno: poštedio nas od blještavila svojih polica i dopustio da Božić ispuni srca svojih zaposlenika! Iskreno, uz njih, i moje vlastito srce!

Stoga, sretan ti Božić Lidl ! Menadžeru koji je darovao Božić brojnim hrvatskim domovima!"

Pročitajte više