Mladić u Rijeci bacio molotovljev koktel u kafić usred dana, jedna osoba ozlijeđena

Ilustracija: 123rf
 
RIJEČKA policija provela je istragu nad 24-godišnjim mladićem koji je u subotu prijepodne u kafić na Turniću, kvartu u zapadnom dijelu grada, bacio molotovljev koktel.
 
"Policija ga sumnjiči da je 16. prosinca u ugostiteljski objekt na području Turnića u Rijeci bacio zapaljivo sredstvo. U ovom događaju lakše su ozlijeđeni spomenuti 24-godišnjak i 57-godišnjakinja, koja se nalazila u ugostiteljskom objektu, a zabilježena su i oštećenja inventara", priopćeno je iz policije. 
 
Nalio je alkohol u bocu i ugurao majicu u otvor boce
 
24-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, priveden. Ispitan je i u Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci "zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom".
 
"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 16. prosinca 2017. oko 10,30 sati u Rijeci; nakon što je prethodno u bocu utočio alkohol i u otvor boce ugurao majicu te ju zapalio upaljačem zapalio načinjen tzv. molotovljev koktel; bacio ga u jedan ugostiteljski objekt i to prema osobama s kojima je prethodno bio u društvu, svjestan pritom da je u objektu veći broj osoba. Uslijed plamena koji je osumnjičenik izazvao nastala su oštećenja u unutrašnjosti objekta, a vatra je zahvatila i jednu gošću koja je pritom zadobila opekline drugog stupnja", priopćeno je iz riječkog Općinskog državnog odvjetništva.
 
Za mladića je, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, predložen istražni zatvor.

Pročitajte više