VIDEO Hrvatsku zahvatio val hladnoće, pogledajte dokad će trajati

Screenshot: Facebook/SWE

NA POZNATOJ Facebook stranici Severe Weather Europe objavljena je animacija prodora hladnog zraka sa sjevera, koji je danas zahvatio i Hrvatsku.

>> STIGAO VAL HLADNOĆE Snijeg na autocestama prema Splitu i Rijeci, padat će i u nizinama


Hladni zrak koji donosi temperature ispod nule sinoć je stigao i nad Hrvatsku. Snijeg je pao u Lici, Gorskom kotaru, ali i u dijelovima Istre i Slavonije. Gust snijeg sinoć je padao na Učki i Ćićariji.

Na stranici Sever Weather Europe objavljena je zanimljiva animacija prodora hladnog zraka, napravljena uz pomoć meteorološkog modeliranja, koja prikazuje kako će se u narednim danima širiti hladni zrak nad Europom.

U objavljenoj animaciji tamnoplava boja označava temperature ispod nule, a prema objavljenom videu najhladnije će u narednim danima biti na sjeveru i istoku Hrvatske. Na svu sreću, val hladnog zraka zadržat će se nad Hrvatskom samo nekoliko dana pa bi novo zatopljenje trebalo uslijediti već 21. prosinca.
 
 

Zimski uvjeti na cestama

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući dionice autocesta A1 između Ogulina i Maslenice, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2, staru cestu kroz Gorski kotar između Zdihova i Rijeke (DC3) i državnu cestu DC1 između Zagorja i Knina.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama u Gorskom kotaru, Lici i zadarskom zaleđu.  Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema otvorenog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci ili Istri, i obrnuto.

Pročitajte više