Jedan od najbogatijih Hrvata s atraktivnom plesačicom zbog koje je ostavio ženu čeka blizance

Foto: Guliver Image/Getty Images

ROBERT HERJAVEC, 54-godišnji poduzetnik hrvatskih korijena, objavio je da s 13 godina mlađom suprugom Kym Johnson očekuje blizance. Plavokosu Kym Herjavec je upoznao u američkoj inačici showa Ples sa zvijezdama, a ljubav je planula iako je on u to vrijeme bio oženjen kanadskom Hrvaticom Dianom Plese s kojom ima troje djece. Intenzivno su se viđali tijekom osam tjedana snimanja showa, a njihova druženja nastavila su se i nakon što su ispali.

"Odmah sam vidio da se tu nešto događa, s plesnom partnericom ne pričaš tako", rekao je njegov kolega Daymond John iz showa Shark Tank.

Herjavec, koji je rođen u Varaždinu, oženio je Kym lani u Los Angelesu. Rođen je u obitelji strojobravara i tekstilne radnice, a s roditeljima se odselio u Kanadu kao dijete.

"Rođen sam u Hrvatskoj koja je bila komunistička zemlja u to vrijeme, zvala se Jugoslavija. Ponekad nismo imali vode, ali meni se to nikad nije činilo loše jer sam bio okružen životinjama i velikom obitelji. Nikad nisi svjestan situacije u kojoj si odrastao dok je ne usporediš s nečim drugim", ispričao je jednom.

Njegov je otac navodno 22 puta bio u zatvoru zbog protivljenja Titovom režimu te nije mogao naći posao.

"U Jugoslaviji je moj otac bio zapravo sretan čovjek, bio je menadžer i dosta cijenjen. A onda je došao u Kanadu i čistio podove tvornica.Više nije bio isti, mislim da kao dijete nikad ne cijeniš roditelje dok ih ne izgubiš. Razmišljam o tome koliko se on mučio da bi meni pružio ovu priliku i osjećam veliku odgovornost da to opravdam", rekao je.

Drugom prilikom je pojasnio: "Otišli smo bez ičega, sve što smo imali vrijedilo je 20 dolara i stalo u jedan kofer."

Danas je Herjavec vlasnik tvrtke Herjavec Group koja se bavi računalnom sigurnošću.

"Prijatelj mi je rekao da je bio na razgovoru u kompaniji koja se bavi računalima i ja sam pomislio kako je to dosadno, dok mi nije rekao da je početna plaća 30.000 dolara. Dao mi je broj, prijavio sam se i tako je sve počelo. Ono što me čini drugačijim od drugih poduzetnika je to što sam imigrant i to me zaista oblikovalo. Ljudi danas misle da ne mogu uspjeti, da je to zaista teško. I treba biti teško! U poduzetništvu nikog nije briga tko su ti roditelji, kojeg si spola, religije, nacionalnosti ili rase. Posao to ne zanima", kaže. 

Pročitajte više