Vučić o sukobima huligana: "Hrvati su propjevali i rekli su tko ih je platio i koliko"

Foto: Screenshot

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je o sukobu huligana na južnoj tribini stadiona Partizana tijekom derbija protiv Crvene zvezde. On je potvrdio kako je više lica iz Hrvatske sudjelovalo u obračunu.

"Netko je te kriminalce pustio s lanca i sada je vrijeme da ih netko prizove poznavanju prava i, da se metaforički izrazim, da ih malo priveže. Da ne ugrožavaju više ne samo fizički integritet drugih ljudi, već i da ne sudjeluju u mnogo težim stvarima od onoga kako to na prvi pogled izgleda. Više je osoba uhićeno, nije jedno ili dvoje. Šest ili sedam? Značajno veći broj osoba bio je prisutan iz Hrvatske. Neki od njih već su počeli govoriti o tome kako su dobili novac i koliko su dobili da u tome sudjeluju", rekao je Vučić tijekom posjete Havani.
 

 
Od Hrvata privedeni su njih trojica, među kojima su Ante Firić i Damir Tovarović, koji su dobili deset tisuća eura da dođu u Beograd i naprave kaos. Također, kod jednog od privedenih pronađena je velika količina narkotika, dovoljna za dugogodišnju zatvorsku kaznu. 
 
"Imat će priliku da se odmore od svojih brojnih aktivnosti. Koliko će to potrajati ovisi o tužiocu, kao i o sucu ako bude postupka, prekršajnog ili krivičnog", poručio je Vučić. 
 

Pročitajte više