"Život Dana Bilzeriana obična je laž": Kralj Instagrama skriva veliku tajnu?

Foto: Instagram

PROFESIONALNI igrač pokera i multimilijunaš Dan Bilzerian živi životom iz snova, no u britanskim su se medijima pojavile tvrdnje da su stvari koje je "kralj Instagrama" pričao o sebi obična laž.

Društvene mreže 37-godišnjeg plejboja pune su fotografija koje oslikavaju njegov raskošan stil života i uživanje u alkoholu, drogama i lijepim ženama. Dan je navodno težak 60 milijuna dolara, a prema njegovim pričama, preživio je dva srčana udara koja je uzrokovao njegov divlji način života.

Doug Polk koji stoji iza YouTube kanala Upswing Poker tvrdi da je Bilzerianov život "obična laž". Naime, Bilzerian tvrdi da je svoje bogatstvo stekao na poker turnirima te da je zaradio 50 milijuna dolara u periodu od 14 mjeseci.

"Sve mi super ide od fakulteta. Na prvoj godini bio sam švorc, prokockao sam sav novac, prodao neke puške, pretvorio 750 dolara u 10.000 dolara, otišao u Las Vegas, pretvorio 10 tisuća u 187 tisuća, vratio se na fakultet i igrao puno bolje poker", rekao je Bilzerian jednom.

Polk pak tvrdi da je ta priča tek dio mita koji je Bilzerian stvorio oko sebe, krijući istu stvar koju kriju brojni hrvatski tajkuni - kako je zaradio prvi milijun.

"Tvrdi da je sve zaradio na pokeru. S druge strane, njegov otac je zaradio gomilu love, no osamdesetih je osuđen na zatvorsku kaznu i morao je platiti kaznu od 50-60 milijuna dolara. Na kraju je platio tek nekoliko milijuna kazne, a ostatak novca je nestao i nitko ne zna gdje je", rekao je, a kao dokaz pokazao je jednu snimku turnira na kojem je bio Bilzerian.

"Sve u svemu, ne bih rekao da poker igra toliko dobro. On je samo riba u oceanu", rekao je.

S njim su se složili brojni igrači pokera, koji tvrde da su Bilzerianove taktike loše.

"Uopće nije dobar igrač. Mislim da nitko tko zna osnove pokera ne bi njega nazvao dobrim igračem. No on je Božji dar za pokeraše. Što više on tupi da se na pokeru mogu zaraditi milijuni, svima nama je bolje", rekao je jedan igrač.

Ovo nije prvi put da se Bilzeriana optužuje da laže o porijeklu svog bogatstva. Vice je svojedobno pisao da Bilzerian uživa u bogatstvu koje je na nezakonit način stekao njegov otac. Dan je te tvrdnje osporavao rekavši da "ljudi u svašta vjeruju". 

Pročitajte više