Iz Grada su nam pokušali objasniti fotku stupića koja se proširila Fejsom

Foto: Index

FOTOGRAFIJA prometnih stupića postavljenih u dva reda, na pločniku u elitnoj zagrebačkoj ulici Novakovoj, preplavila je društvene mreže.

>>Fejsom se šire sulude fotografije stupića u Zagrebu, provjerili smo o čemu se radi

Indexov novinar bio je u Novakovoj i javio nam kako se miču metalni stupići koji su bili postavljeni nekoliko centimetara pored plastičnih.

Iz Grada su nam tek satima nakon objave teksta poslali odgovor. Kažu da su prvo postavljeni metalni stupići kako bi se poboljšala prometna situacija u Novakovoj ulici, no nakon primjedbi stanara, odlučili su ih zamijeniti.

"Nakon određenog broja primjedbi od strane stanara i vozača, odlučeno je da se postojeći metalni stupići zamijene elastičnima koji su po dimenzijama uži i mogu se montirati na sam rub nogostupa, čije dimenzije variraju od 30-ak cm do 1.5 metra.

Time će se na dijelu nogostupa koji je stupićima osiguran za kretanje pješaka dobiti dodatni prostor, a budući da su novi elastični stupići fleksibilni, mogućnost za oštećenje vozila u slučaju kontakta je mala ili nikakva, što je važno s obzirom na to da je kolnik u ovoj dvosmjernoj, zavojitoj i strmoj ulici širok svega 5 m.
 
U tijeku je akcija istovremenog postavljanja novih i uklanjanja starih stupića kako ne bi došlo do nepotrebnog zbunjivanja građana i ponovnog parkiranja na tom dijelu nogostupa, s kojeg bi se opet moralo uklanjati vozila kako bi se postavili elastični stupići.
 
Stari metalni stupići bit će i dalje upotrebljivi te na raspolaganju za postavljanje na drugim lokacijama u gradu Zagrebu gdje za to postoji potreba", odgovorili su Indexu.

Kako je moguće da se Bandićevi stupići ne istražuju?
 

Bez obzira što su gradske vlasti "zasadile" stupiće po cijelom gradu, što se doima kao paravan za korupciju, zbog njihove cijene i pretjerane upotrebe "Bandićevi stupići" očito nisu izazvali jači interes kod istražnih tijela.

Jedan je natječaj bio poništen, tvrtku Metal product u vlasništvu Stjepana Šafrana zamijenio je Cestograd u vlasništvu Samira Hodžića, a stupići rastu i dalje.

 

 

 

Pročitajte više