MARADONA KROZ SMIJEH "Ronaldo tvrdi da je najbolji svih vremena? Poručite mu da se ne šali"

Foto: Getty Images / Guliver Image

"NAJBOLJI sam u povijesti", sebi svojstvenim samodopadnim stilom izjavio je Cristiano Ronaldo nakon što je proteklog tjedna u izboru France Footballa osvajanjem Zlatne lopte peti put proglašen najboljim nogometašem svijeta.
 
Međutim, Diego Armando Maradona Portugalčevu je hipotezu porekao sa smiješkom.
 
"Ronaldo tvrdi da je najbolji svih vremena? Poručite mu da se ne šali", kazao je čuveni Argentinac u razgovoru za španjolski AS pa ipak odao priznanje samoprozvanom kralju globalnog nogometa.

"Cristiano Ronaldo čudesan je igrač. Očaravaju me njegovi tjelesni kapaciteti. Također, uvijek je uz momčad kada je najpotrebnije. Poslije ere Johana Cruijffa, rijetki su igrači izražene igračke kvalitete kakvu posjeduje Cristiano Ronaldo."
 
Na upit koga smatra najboljim u povijesti, Diego Armando Maradona opredijelio se za staru gardu koju smatra nedodirljivom. Peléa je već standardno izbjegao.
 
"Na samom su vrhu Johan Cruijff i Alfredo Di Stefano. Ipak, mjesta ima i za Cristiana Ronalda te Lionela Messija", rekao je Diego Armando Maradona i alegorično dočarao što Lionelu Messiju nedostaje da bi bio njegova preslika.
 
"Messi ne bi bio sposoban održati motivacijski govor pred dvadesetak igrača kao što sam osobno znao raditi tijekom svoje igračke karijere. Liderske vještine ne mogu se kupiti. One dolaze iznutra..."

Pročitajte više