Jandrokovića pitali tko mu je gori, Pernar ili Grmoja. Odgovor je baš onakav kakav bi od Njonje očekivali

Foto: Hina

GORDAN Jandroković danas je povodom kraja ovogodišnjeg zasjedanja sabora dao prilično nezanimljivu i potpuno očekivanu izjavu o radu istog.

"Sabor je imao glavnu zadaću očuvati političku stabilnost. HDZ je to zacrtao kao prioritet, priveli smo godinu uspješno kraju, većina je stabilna. Donesen je velik broj zakona i oni se ne donose toliko često po hitnoj proceduri. Velik je broj dana i sati koje smo ovdje proveli na plenarnim sjednicama. Što se tiče rasprava, kritike su opravdane i mislim da mora biti unapređenja, posebno kroz Poslovnik. Treba zatražiti da se fokus stavi na točke dnevnog reda i sadržaj, a ne na egzibicionizam", rekao je Jandroković, prenosi N1.

No, potom se kratko osvrnuo i na česte svađe u saboru.

"Ne bježim ja od političke rasprave, politika je konfliktan posao, ljudi imaju strast i osjećaje i ponekad izađu iz okvira. U parlamentima starih demokracija su rasprave na višoj razini, i kod nas su donedavno bile usmjerene više na sadržaj, a ne na osobne uvrede. To je ono što mene osobno smeta, a smeta i građane, i treba mijenjati pristup pojedinih zastupnika. Sve ono što izgovorimo treba imati mjeru", rekao je Jandroković.

Potom je upitan što mu je gore, kad vidi da na govornicu dolazi Nikola Grmoja ili Ivan Pernar.

No, prekaljeni HDZ-ovac koji je nadživio većinu predsjednika ove stranke i ostao u političkom vrhu dao je odgovor točno onakav kakav biste očekivali od osobe koja je uspješno virila iza Sanaderovog, Kosoričinog, Karamarkovog i Plenkovićevog ramena.

"Svatko je tu kao čovjek izabran od strane građana, predstavlja ljude i vrijednosti i ne želim arbitrirati tko je kakav, to će građani učiniti.

Jednako su mi dragi, svi zastupnici i zastupnice, sve ih jednako volim", rekao je Jandroković u blagdanskom duhu bratstva i jedinstva.

Pročitajte više