ŠUKER SE ULIZUJE SPLITU Na Poljud želi dovesti europski Superkup

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAKON što je reprezentacija u Splitu u povijesti odigrala samo pet službenih utakmica, a HNS je privatizirao reprezentaciju s kojom radi što poželi, predsjednik HNS-a Davor Šuker tjedan dana prije izbora na kojima će dobiti novi mandat povukao je neobičan potez.

Splitskog gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu i Hajdukova predsjednika Ivana Kosa pozvao je na sastanak u ponedjeljak, 18. prosinca, o kandidaturi Splita i Poljuda za domaćinstvo Uefina Superkupa 2020. godine.

HNS je dobio Uefin dopis u kojemu se nacionalni savez pozivaju da istaknu svoje kandidature i baš sad je Šuker zaključio kako je došao pravi trenutak da predloži jedan hrvatski grad, odnosno Split za ovaj spektakl.

"Smatram da bi Poljud sa svojom prepoznatljivom vizurom te Split kao provjereno turističko odredište bili odlično odredište za europski Superkup. Vjerujem da zajedničkim snagama HNS-a i Hajduka te uz podršku grada možemo izraditi kvalitetnu kandidaturu koja bi imala šanse pobijediti. Hrvatska nikad nije bila domaćin ovakve utakmice i vjerujem da nam je ovo dobra šansa dovesti u Hrvatsku europsku nogometnu krenu, a slika s Poljuda obišla bi cijeli svijet", rekao je Šuker, prenosi službena stranica HNS-a.

Iako je inicijativa pohvalna, zanemarimo li očiti pokušaj dodvoravanja "neposlušnom" nogometnom jugu koji je na Poljudu iscrtao i svastiku, pitanje je ima li uopće realnih uvjeta za organizaciju tako velikog događaja. Poljud je najljepši hrvatski stadion, ali već godinama ima problema s infrastrukturom.

Za organizaciju ovakve utakmice potrebno je i jako puno lobiranja.

Jedino što ide u prilog Šukerovoj ideji jest da se Uefa zadnjih godina, kad je domaćinstvo Superkupa u pitanju, okrenula nešto nogometno egzotičnijim zemljama. Tako se 2015. igralo u Tbilisiju, prošle godine u Trondheimu, a ove u Skoplju. No svi ti gradovi imaju stadione s četiri Uefine zvjezdice.

Pročitajte više