Prekidaju se radovi na Karepovcu za vrijeme blagdana, smeće neće kopati ni kada dođu turisti

Foto: Ured gradonačelnika

SPLITSKI gradonačelnik Andro Krstulović Opara obišao je danas smetlište Karepovac i naselje Dračevac. Građanima je poručio kako će se radovi na sanaciji, tj. otkopavanju naslaga smeća, prekinuti za vrijeme blagdana, odnosno od 22. prosinca do 8. siječnja, kako bi barem za te dane Splićani i Solinjani bili pošteđeni nesnosnog smrada.

Na smetlištu se radi punom parom. U akciji je 45 građevinskih strojeva, prebacuje se otpad odložen posljednjih sedam godina. U prvih deset dana sanacije prebačeno je 65 tisuća kubika otpada. Do sezone se planira prebaciti veći dio otpada. Radovi će se zaustaviti da se turisti ne guše u smradu, a onda će se nastaviti najesen.

"Karepovac je na izdisaju"

Na Karepovcu se nalazi sedam milijuna kubika otpada, godišnje se odloži 135 tisuća. Za vrijeme zimskog blagdanskog moratorija kompletirat će se mjerni uređaji, čime će se dobiti potpunija slika plinova koji ovih dana muče Splićane i Solinjane.

"Zadnji je trenutak da se sanacija obavi, Karepovac je na izdisaju. Smrdi 50 godina nemara, neznanja i nebrige. Treba živjeti sa sanacijom, zato pozivam građane na strpljenje i razumijevanje", kazao je gradonačelnik Opara. 

Pročitajte više