Želite podržati film Gazda: Početak? Možete još danas, redatelj pokrenuo crowdfunding kampanju

Foto:

NAKON uspješnog prvog filma Gazda, "koji nije bio film o Ivici Todoriću", ekipa filma posvetila je novi film jednom od najvećih majstora iz gnijezda HDZ-a - Miroslavu Kutli. Kako navode autori filma, isti je uglavnom samostalno financiran i za njegov dovršetak potrebna im je "mala pomoć" pa su započeli crowdfunding kampanju koja traje do 15. prosinca u 9 sati. Redatelj filma je Dario Juričan, suradnik na filmu je Saša Paparella, a novinarka istraživačica je Mašenjka Bačić.

"Kad smo radili prvi film iz serijala Gazda nismo dvojili o značenju filma - bio je to oblik prosvjeda i želja za svojevrsnom medijskom deblokadom u čemu smo nakon gotovo godinu dana te emitiranjem na televiziji i uspjeli.

Da bi se razumjela današnja korupcija, nepotizam, tajkunizacija i pravosuđe te kako će završiti Agrokor i njegov vlasnik trebalo se vratiti korak natrag - u devedesete!

Ovo je priča o tome.

Ovom kampanjom financirat će se dovršetak filma, prvo izdanje nove knjige i njena distribucija po knjižnicama diljem Hrvatske.

Projekt je dobio jednu od nagrada za scenarij na prvom natječaju Krsto Papić Društva hrvatskih filmskih redatelja.

Što smo dosad napravili?

Peteročlani istraživački tim godinu dana se bavio tranzicijom i privatizacijom na hrvatski način. Do sada je snimljeno tridesetak intervjua i lokacija u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Kaštelima, Popovači i Dvoru na Uni. Razgovarali smo sa stotinjak ljudi i prošli smo arhive NSK-a, Državnog arhiva u Rijeci i Zagrebu u potrazi za ključem razrješenja misterija hrvatske tranzicije. Pretražili smo arhivu HRT-a s tridesetak ključnih pojmova od 1980. godine do danas.


Napravili smo bazu podataka koja sadrži preko petsto stranica.

Predstoji nam:

finalna montaža

snimanje naracije i mix zvuka

koloriranje slike

izrada DCP-a

premijera!", objavili su na stranici kampanje.
 

Pročitajte više