Britanska ekstremna desnica najavila skup potpore Trumpu

Screenshot: YouTube
 
EKSTREMNO desna britanska skupina Britain First (Britanija prva) planira skup kojime želi izraziti potporu planiranom posjetu američkog predsjednika Donalda Trumpa Britaniji u veljači i suprotstaviti se njegovim protivnicima.
 
"Donald Trump napokon će posjetiti Veliku Britaniju, a liberali i ljevica planiraju masovne prosvjede", napisala je skupina na Facebooku. Prosvjed će se održati ispred američkog veleposlanstva u Londonu 26. veljače, pojašnjava se.
 
Laburisti obećali "najveće prosvjede ikada" ako Trump dođe u posjet
 
Trumpa je kritizirala premijerka Theresa May i mnogi drugi britanski političari nakon što je podijelio tri protumuslimanska videa koje je na društvene mreže stavila zamjenica čelnika skupine Jayda Fransen.
 
Mnogi oporbeni zastupnici protive se Trumpovom posjetu, a laburist David Lammy obećava organizirati "najveće prosvjede koje je zemlja ikad vidjela" ako se bude išlo dalje s planom o Trumpovu posjetu.
 
Američki i britanski dužnosnici još nisu potvrdili datum posjeta, ali američki veleposlanik u Londonu Woody Johnson rekao je u utorak da očekuje da će do njega doći početkom godine. The Times je ranije ovog mjeseca javio da je britanska vlada utvrdila datum posjeta - 26. i 27. veljače.
 
Uhićeni vođe Britain First
 
Jaydi Fransen u četvrtak je, međutim, naloženo da se ne smije približiti bliže od 500 metara bilo kojem skupu.
 
Ona se pojavila na sudu u Belfastu kako bi se suočila s optužbama za korištenje prijetećih i uvredljivih riječi u govoru na skupu u kolovozu.
 
Fransen je puštena uz jamčevinu do 9. siječnja pod uvjetom da se ne približi nikakvom skupu ili demonstracijama prije nego što slučaj bude završen.
 
Pokušaj policije da se Fransen zabrani korištenje društvenih mreža sudac je odbacio. Na to je ročište došao i predsjednik skupine Paul Golding, koji je uhićen pred sudom gdje je davao potporu Fransen.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Donalda Trumpa, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Donald Trump.
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje

Pročitajte više