KVIZ Što je rekao Isus, a što pop koji si je kupio luksuzni Mercedes?

Foto/Screenshot: Davor Javorovic/PIXSELL/YouTube

DON ANDRIJA Vrbanić iz Ivanovca nedavno je kupio Mercedes E klase, čija tržišna vrijednost iznosi do 400 tisuća kuna.

Radi se, podsjetimo, o svećeniku Katoličke crkve, koja baš kao i mnoge druge religije upravo sebe smatra jedinim pravim putem prema raju i vječnom životu. Nauk Katoličke crkve utemeljen je na evanđeljima, biblijskim knjigama koje opisuju život Isusa Krista.

Isus je za to vrijeme radikalnim tezama o ljubavi prema neprijateljima i progoniteljima, okretanju drugog obraza i oprostu svima onima koji nam nanose zlo, bespovratno promijenio način na koji mnogi ljudi na Zapadu razmišljaju o moralu i etici.

Krist je posebno zagovarao skromnost, poniznost i potpunu posvećenost onima koji su siromašni, napušteni, bolesni i nesretni. Suosjećanje i ljubav prema svima, a naročito onima koji su u životu imali najmanje sreće, u samom su središtu Isusova nauka.

Katolička crkva smatra se jedinom validnom predstavnicom Kristova učenja na zemlji. Papa se smatra Kristovim namjesnikom na zemlji, a rimski biskup ujedno je direktno nadređen svim katoličkim biskupima, a posredno i svim katoličkim svećenicima, pa tako i don Andriji Vrbaniću.

Zbog svega gore navedenog donosimo vam kviz u kojem vas pitamo: Možete li raspoznati izjave koje se pripisuju Isusu od izjava koje je dao don Andrija Vrbanić, ponosni vlasnik luksuznog Mercedesa E klase.


 

 

Pročitajte više