Rakitić: Imamo pravog izbornika

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

IVAN RAKITIĆ nakratko je posjetio Advent u Zagrebu, a u glavnom gradu Hrvatske prokomentirao je i ždrijeb za Svjetsko prvenstvo.
 
"Ždrijeb je mogao biti i lakši, na Svjetskom prvenstvu se mora igrati protiv najjačih, igramo i protiv možda najboljeg igrača svih vremena te želimo pokazati da je Hrvatska prava reprezentacija", rekao je Rakitić koji će s Hrvatskom u Rusiji igrati protiv Argentine, Nigerije i Islanda.
 
Osvrnuo se i na promjenu izbornika - Hrvatska je proigrala pod Zlatkom Dalićem.
 
"Zahvalio bih prvenstveno bivšem izborniku, došla je kasnije promjena s novim izbornikom. Nije bilo jednostavno, praktički smo se u upoznali na aerodromu za Kijev. Nije slučajno da je radio šest, sedam godina van Hrvatske, tu se probio, maksimalno je spreman, ne postoji detalj koji prepušta slučajnosti. Imamo pravog izbornika i stožer, naše želje su maksimalne. Imamo prave i iskusne igrače, želimo napokon napraviti veliki rezultat na velikom natjecanju", rekao je Rakitić za HRT.
 
Kako je završila njegova priča s Gianluigijem Buffonom? Rakitića je pogodilo što Buffon neće braniti na Svjetskom prvenstvu pa mu je ponudio svoje mjesto, a Talijan mu je nakon utakmice Lige prvaka između Juventusa i Barcelone poklonio obećani dres...
 
"Imali smo jako lijep i emotivan razgovor prije i poslije utakmice, na terenu i u svlačionici. Donio mi je dres, ispisao ga posebnim rečenicama za mene i imat će lijepo mjesto kod mene doma."
 

Pročitajte više