HAK poziva na oprez, na A1 u kvaru teretno vozilo, na A6 jak vjetar otežava promet

Foto: Hina

NA AUTOCESTI A1 zbog teretnog vozila u kvaru na 101. kilometru u smjeru Splita iz Hrvatskog autokluba jutros pozivaju vozače na oprez.

U većem dijelu zemlje kolnici su mokri ili vlažni i skliski. U središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Slavoniji i Baranji ponegdje ima magle.

Smanjena je vidljivost na dionicama autocesta: A1 između Zagreba i Karlovca, A3 Bregana-Lipovac između Nove Gradiške i Lipovca, duž cijele A5 Osijek-Sredanci te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Oštrovica i Vrbovsko.

Jak vjetar i dalje otežava promet

Jak vjetar povremeno puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između mosta Bajer i čvora Vrbovsko. Iz HAK-a vozače savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez zimske opreme.


Od 8:30 do 14:30 sati zbog radova vozit će se uz privremenu regulaciju prometa na državnoj cesti DC34 Valpovo-Josipovac između Petrijevaca i Josipovca (na potezu novoizgrađenog putnog prijelaza “Petrijevci” i nadvožnjaka “Petrijevci”).

Na državnoj cesti DC32 kod mjesta Smrečje zbog klizišta vozi se jednim prometnim trakom naizmjence, kao i na DC36 u mjestu Koritinja, zbog vode na kolniku.

Do 1. srpnja 2018. za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići.

Katamaranske linije u prekidu

Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

U prekidu su katamaranska linija: Rijeka-Mali Lošinj, brodska linija Mali Lošinj – Unije – Susak.

U subotu, 30. prosinca trajekt Tin Ujević isplovit će iz luke Stari Grad u 18:30 umjesto u 17:30 sati.

Pročitajte više