MODRIĆ NAJBOLJI Proglašen je igračem utakmice, odigrao je spektakularno

Foto: Getty Images / Guliver image
 
REAL MADRID je trijumfom nad Al Jazerom (2:1) u Abu Dhabiju izborio finale Svjetskog klupskog nogometnog prvenstva. U završnici natjecanja susrest će se s Gremijom, a dvoboj je zakazan za 16. prosinca u 18 sati.
 
Aktualni svjetski, europski i španjolski prvak bio je u rezultatskom minusu sve do 53. minute kada je Cristiano Ronaldo poentirao za izjednačenje. Pobjedu kraljevskom klubu osigurao je Gareth Bale devet minuta prije završetka utakmice.
 
Koncem okršaja igračem susreta proglašen je Luka Modrić. Hrvatski veznjak ponovno je odigrao na sebi svojstven način. Diktirao je ritam Realove igre, a osobito se istaknuo asistencijom za rezultatsko poravnavanje. Oštrom, dubinskom loptom poslužio je Cristiana Ronalda koji je postignutim pogotkom, šestim sveukupno, postao najbolji strijelac u povijesti Svjetskog klupskog prvenstva. 
 
Jedan sjajan Modrićev udarac zaustavio je okvir gola, a njegovo maestralno proigravanje u drugom dijelu nije iskoristio Karim Benzema koji je iz sjajne pozicije pogodio vratnicu. 
 
"Nikakve dvojbe nije bilo da je Modrić daleko najbolji igrač na travnjaku. Bio je puno ofenzivniji nego na utakmicama Primere, prijetio je suparničkom vrataru i sjajno vodio Realovu igru", piše Tribuna, dok Marca piše da je Modrić povukao Real do preokreta.
 
Mateo Kovačić odigrao je standardno dobro te je zamijenjen u 68. minuti. Utakmici su, kao posebni gosti, nazočili i Branko Ivanković te hrvatski izbornik Zlatko Dalić koje je pozvao Luka Modrić. 

Pročitajte više