SVI SU HEROJI Nakon Srba i Hrvata, svijet se urotio i protiv Bošnjaka

Screenshot: Facebook, YouTube

SVIJET se, nakon Srba i Hrvata, zadnjih dana urotio i protiv Bošnjaka. Srbi su tako prije mjesec dana urlali o svjetskim zavjerama nakon što je na doživotnu zatvorsku kaznu osuđen ratni zločinac Ratko Mladić.

Nisu Srbi još u ormare pospremili četničke zastave i kokarde jer se svijet još jednom urotio protiv njih, a povijesne silnice svijeta i njegovi gospodari iz sjene već su se urotili protiv Hrvata. U Haagu su tako prije dva tjedna za ratne zločine osuđeni članovi takozvane hercegovačke šestorke, a Slobodan Praljak, jedan od njih, počinio je samoubojstvo. To je izazvalo revolt i bijes među hrvatskim desničarima u Hrvatskoj i BiH koji, evo, traju već cijela dva tjedna.

Tim je haškim presudama počela (još jedna) svjetska zavjera protiv Hrvata, a hrvatski su desničari u sve uključili i Facebook optuživši ga za namjerno blokiranje slobode mišljenja.

No, nije se Željki Markić profil još ni odblokirao, kad eto nove zavjere. Ovog puta protiv Bošnjaka.

A da se radi o zavjeri uvijek nepoznatih i neimenovanih sila, daje se naslutiti iz priopćenja bihaćke podružnice SDA, Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića, i to zbog uhićenja povezanih s ubojstvom generala HVO-a prije više od 22 godine.

"Pukovnik Armije R BiH Hamdija Abdić Tigar je dokazani patriota, legendarni armijski komandant proslavljene 502.Viteške brigade iz sastava 5. Korpusa, a na posljednjim lokalnim izborima, voljom i podrškom građana, izabran je u Gradsko vijeće Bihaća s liste Stranke demokratske akcije i svoju ulogu gradskog vijećnika obavlja maksimalno korektno", navodi se u priopćenju za javnost Gradskog odbora SDA u Bihaću.

Iz SDA usput navode da se ne mogu oteti dojmu da su hapšenja usko povezana s nedavnim presudama Međunarodnog suda u Haagu. Kako, zašto i zbog čega, stranka Bakira Izetbegovića nije očito imala potrebu objasniti. Drugim riječima, konstatiraju kako se "ne mogu oteti dojmu", a nikako ne objašnjavaju zbog čega.

Uhićenje zbog strašnog zločina starog 22 godine

Nije, doduše, Tigar osuđen pred sucima u Haagu, već je priveden od strane lokalne policije da bi ni 24 sata kasnije bio na slobodi. A priveden je zbog mučnog i jezivog slučaja starog 22 godine, odnosno zbog ubojstva generala HVO-a Vlade Šantića.

U policijskom priopćenju objavljenom prije neki dan navode se samo inicijali uhićenih, no lokalni mediji odmah u ponedjeljak su prenijeli kako su uz Abdića, poznatog i po nadimku Tigar, uhićeni i Dedo Karabegović, Jasmir Topal, Ramiz Bajramović i Enver Keranović, svi bivši pripadnici Armije BiH.

Oni su osumnjičeni da su između 8. i 9. ožujka 1995. ubili generala Šantića.

Vlado Šantić bio je general HVO-a koji je jedne noći nestao, posljednji put viđen je živ 8. ožujka 1995. u bihaćkom hotelu "Sedra", gdje je bio u društvu s tadašnjim zapovjednikom Petog korpusa Armije BiH, generalom Atifom Dudakovićem.


Iz hotela su ga odvele naoružane osobe, navodno pripadnici vojne policije 502. brigade iz sastava Petog korpusa, kojim je tada zapovijedao Hamdija Abdić, i potom mu se gubi svaki trag. Godinama nakon Šantićeva nestanka o ovom slučaju nije se znalo ništa, a onda se 2013. godine pojavio zaštićeni svjedok. Svjedok je tvrdio kako je generalovo tijelo nakon ubojstva raskomadano, zapaljeno i potom ubačeno u bačvu zalivenu gipsom ili cementom.

>> Priča o zvjerski ubijenom generalu HVO-a ovih je dana glavna tema u BiH. Izvukli smo detalje

Tragom njegovih izjava istražitelji su zaista sljedeće 2014. godine pronašli plastičnu bačvu s koštanim ostacima na odlagalištu kod Bihaća, no iz sadržaja nije mogao biti izdvojen materijal za DNK analizu pa navodi svjedoka nisu mogli biti potvrđeni.

Jezivi slučaj traje, dakle, već 22 godine, a policija je vezano za ovu priču u ponedjeljak napravila nekoliko uhićenja. Koje su to nove dokaze pronašli istražitelji, a zbog kojih su krenuli s uhićenjima i privođenjima, još nije poznato.

No, iz stranke Bakira Izetbegovića uvjereni su kako nikakvih dokaza nema.

"GO SDA Bihać vjeruje u nevinost gospodina Abdića te će i iz ove bitke, kao i iz onih ratnih, izaći kao pobjednik i ponosni bosanski gazija. Vjerujemo u pravnu državu i nezavisno i profesionalno pravosuđe u ovom, ali i svakom drugom slučaju, te očekujemo da će biti omogućen pravičan postupak uz puno poštivanje svih međunarodnih instrumenata za zaštitu ljudskih prava", zaključuju iz Izetbegovićeve stranke koja, eto, vjeruje u pravosuđe, ali su na isto morali utjecati slanjem ovog priopćenja.


 

Pročitajte više