REAL SE SPASIO Preokretom pobijedio Al Jazeru, Modrić sjajno asistirao

Foto: Getty Images / Guliver Image

REAL MADRID igrat će 16. prosinca (18 sati) u finalu Svjetskog klupskog prvenstva protiv Gremija. Aktualni svjetski, europski i španjolski prvak mučio se protiv Al Jazire u Abu Dhabiju, čak i gubio s 1:0, ali je uspio golovima Cristiana Ronalda i Garetha Balea preokrenuti i na kraju slaviti s 2:1. 
 
U čudnoj utakmici poništena su dva gola uz pomoć VAR-a, Real je pogodio gredu i dvije vratnice... Ipak, na kraju je uspio ostvariti cilj i osigurati veliki dvoboj s prvakom Južne Amerike.
 

 
Već u 7. minuti momčad Zinedinea Zidanea, za koju su od prve minute igrali Luka Modrić i Mateo Kovačić, stigla je blizu vodstva. Ronaldo je nakon kornera šutirao glavom, ali je vratar Ali Khaseif Housani obranio uz pomoć grede.
 
Tri minute kasnije Ronaldo je s nekoliko metara poslao loptu u ruke vratara Al Jazire, koji je u 20. obranio odličan udarac Modrića s 14-15 metara uz desnu vratnicu. I onda, u 31. minuti, prva dvojbena odluka na utakmici: Casemiro je nakon centaršuta Isca s lijeve strane šutirao glavom i pogodio braniča Al Jazire u ruku, od koje je lopta završila u mreži. Brazilski sudac Sandro Ricci najprije je priznao, a onda uz pomoć VAR-a i poništio gol Realu.
 

 
Igrači Reala smatrali su kako je pogodak regularan. Nisu previše razmišljali o tome jer su u 41. minuti zadobili težak udarac. Moubarak Boussoufa dodao je do Romarinha na lijevoj strani, a on sjajnim driblingom izbacio igrača Reala i zabio u suprotni kut za šokantno vodstvo.
 

 
Svjetski prvak bio je na konopcima, a u 47. su ga milimetri dijelili od konačnog nokauta. Real se otvorio, a Al Jazira sjajno odigrala kontranapad, nakon kojeg su dva igrača izašla u zicer pred vratara Navasa. Mabkhout je asistirao za Boussoufau na drugoj vratnici, a semafor pokazao čudesnih 2:0. Al Jazira bila je na sedmom nebu, Real na koljenima, ali... ispriječio se VAR, ponovno. Nakon pregledane snimke sudac je uočio malo zaleđe, pa je klub iz Madrida preživio vjerojatno odlučujući trenutak utakmice.
 

 
I kako to obično bude u nogometu - sve se okrenulo.
 
U 53. minuti Real je stigao do izjednačenja zahvaljujući Modriću i Ronaldu. Hrvatski veznjak je majstorski asistirao za Portugalca na desnoj strani šesnaesterca, a on u svom stilu opalio i pogodio suprotni donji kut za 1:1.
 

 
Krenula je Zidaneova ekipa na sve ili ništa, a gosti se sve više branili. Međutim, možda bi i stigli do produžetaka da je na travnjaku ostao katastrofalni Karim Benzema, koji je u samo tri minute (66. i 69.) pogodio lijevu vratnicu - dva puta!
 
Kovačić je napustio igru u 68., a umjesto njega ušao Lucas Vasquez, što se pokazala kao prva od dvije odlične odluke Zidanea, koji je u 81. ubacio i Garetha Balea umjesto francuskog napadača te praktički svojim potezima s klupe okrenuo susret.
 
Samo minutu kasnije Real je konačno zabio za 2:1 - Marcelo je odlično dugom loptom pronašao Vasqueza na desnoj strani šesnaesterca, on poslao povratnu za Velšanina koji je pogodio za preokret i postao junak europskog prvaka. 
 
Loptu je na putu do gola pokušao petom dodirnuti Ronaldo, ali nije uspio, pa je sva slava otišla Baleu, koji je ove sezone imao velikih problema s ozljedama, ali se uspio vratiti i lansirati Real u finale Svjetskog klupskog prvenstva. 
 

 

Pročitajte više