Plenković izbacio Vican iz obrazovne reforme, ali obiteljašica Buljan Culej ostaje jedna od glavnih osoba

Foto: Hina

NA DANAŠNJOJ sjednici Vlade premijer Plenković rekao je kako se zahvaljuje Dijani Vican na njenom dosadašnjem radu što se tiče Posebnog stručnog povjerenstva za kurikularnu reformu.

"Odlučili smo zahvaliti na suradnji i doprinosu dosadašnjem PSP-u, osobito rektorici Dijani Vican, i svim članovima na doprinosu te oformiti novo Povjerenstvo", objavila je Vlada na Twitteru.

"Sukladno planu, osobno ću voditi Povjerenstvo. U tome će mi davati podršku ministrica Blaženka Divjak i predsjednica saborskog odbora za znanost Vesna Bedeković", prenijela je Vlada Plenkovićeve riječi.

"Članovi PSP-a bit će Zvonko Kusić, Dario Vretenar, Ružica Beljo Lučić, Miloš Judaš, Neven Hrvatić, Frane Staničić, Jasminka Buljan Culej i Suzana Hitrec", napisao je Plenković.

To je samo zapravo provođenje ranije najavljene odluke kako Dijana Vican neće biti više članica stručnog povjerenstva.

No, zanimljivo, u povjerenstvu će se ipak nalaziti Jasminka Buljan Culej, obiteljašica koja je izabrana kao voditeljica Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu iako nije zadovoljavala uvjete.

Podsjetimo, pod vodstvom Dijane Vican PSP je proveo izbor članova ERS-a koji je u mnogo čemu bio nezakonit i manjkav. Neki članovi, uključujući i Buljan Culej uopće nisu imali potrebne kvalifikacije za obnašanje dužnosti na koje su bili birani, natječaj je bio vođen netransparentno, a na kraju je izabran samo dio članova, nedovoljno za početak rada.
 

Pročitajte više