Dementnoj starici kod Omiša prodao masažer za leđa pa joj ukrao 40 tisuća kuna

Foto: FaH

53-GODIŠNJI I. M. iz Sesveta, po zanimanju nezaposleni trgovac bez primanja, završio je u splitskom zatvoru zbog sumnje da je prošlog tjedna opljačkao dementnu staricu u mjestu Slime u omiškom zaleđu.

Prvo joj je prodao pojas za masažu leđa. Ženi je "složio" priču da je je novac zastario pa da ga mora zamijeniti. Navratio je ponovno 6. prosinca oko 17.30 sati te se popeo na kat kuće i iz džepa kaputa koji se nalazio u ormaru sobe uzeo 40 tisuća kuna.

U tom trenutku u kuću je došla nećakinje oštećene. Pokušala je zaustaviti kradljivca u bijegu, ali nije uspjela. Pobjegao je s većim snopom novčanica u rukama, no policija ga je uhitila nakon par dana dok je u kafiću ispijao piće.

Višestruko osuđivan, ali na uvjetne kazne

Tvrdi da nije ukrao 40 tisuća kuna. U obrani je naveo da je došao do starice kako bi joj prodao kalendar. Ona mu je kazala da je dobila mirovinu te da će mu dati neki novac. Tvrdi da je uzeo samo 1.700 kuna, a da je ostatak od 650 kuna vratio starici. Pobjegao jer se uplašio žene koja je došla. Žao mu je sada što je pobjegao i spreman je vratiti novac.

Osumnjičenom je određen istražni zatvor jer je dosad višestruko osuđivan zbog čitavog niza kaznenih djela. Sudili su mu u Hrvatskoj, ali i u Njemačkoj. Uglavnom se radi o kaznenim djelima krađe, prevare, nezakonitog ulaska na tuđi posjed, krivotvorenja isprave, a presude su uvjetne ili je zatvor zamijenjen radom za opće dobro.

Pročitajte više