Upozorenje iz HAK-a: Snijeg otežava promet u Gorskom kotaru

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

SNIJEG otežava promet u Gorskom kotaru, javljaju iz HAK-a i pozivaju vozače na pojačan oprez zbog mjestimice raskvašenog snijega na kolniku na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Oštrovica i Bosiljevo 2.

Dodali su kako mokrih i skliskih kolnika od kiše ima u većem dijelu zemlje i pozvali na prilagođavanje brzine i vožnje vremenskim uvjetima na cesti.

Zbog stabala na kolniku zatvorene ceste

Zbog stabala na kolniku zatvorene su: županijska cesta ŽC4253 (Ćeralije DC69-Drenovac-A.G. Grada Požege), na dionici od Kamenoloma Velika do granice Požeško-slavonske županije, LC58033 Mlinari-Vrbovsko, LC58036 Vrbovsko-Cetin-Kučaj i LC58102 Iševnica-Skrad.

Dodaju i kako su za sve skupine vozila zatvorene lokalne ceste na području Delnica i Vrbovskog, zbog opasnosti od pada stabala na kolnik kao i otežanog uklanjanja istih pa je sužen kolnik (potrebno je olakšati prolazak interventnim vozilima).

U prekidu katamaranske linije


Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu: na cestama kroz Liku i Gorski kotar.

Zbog vode na kolniku zatvorene su: lokalna cesta Zapeč-Blaževci (LC58032), ŽC5153 Bakovac Kosinjski-Gornji Kosinj, Smiljan-Rosulje (zbog poplavljenog kolnika) te nerazvrstana cesta Gornje Komarevo-Mađari-Letovanci-Blinja (zbog izlijevanja rijeke Une).

U prekidu su katamaranska linija Korčula - Hvar-Split i Jelsa - Bol - Split te na riječkom okružju katamaranska linija Novalja - Rab - Rijeka.

 

Pročitajte više