Francuski gradonačelnik i bivši ministar na sudu zbog grupnog silovanja

Screenshot: YouTube
 
ZAPOČELO je suđenje Georgesu Tronu, bivšem francuskom ministru i gradonačelniku Draveila optuženom za grupno silovanje, javlja BBC.
 
Dvije bivše zaposlenice optužile su Trona (60) da ih je silovao u razdoblju između 2007. i 2010. godine, zajedno sa svojom vijećnicom Brigitte Gruel (60). Žrtve su navele da ih je par pozivao na masaže stopala, a zatim bi ih napao. Tron i Gruel poriču sve optužbe.
 
Tron je podnio ostavku na mjestu ministra za državnu upravu kada su optužbe protiv njega izašle u javnost u 2011. godini. Tronov branitelj je izjavio da su njegovi politički protivnici "iskoristili njegovo prakticiranje refleksologije kako bi ga prikazali kao fetišista i kriminalca".
 
Bivša zaposlenica pokušala počiniti samoubojstvo
 
Tron i Gruel pojavili su se u utorak na sudu u Bobignyju zbog optužbi za grupno silovanje. Žene koje su ih optužile, Virginie Ettel i Eva Loubrieu, izjavile su da im je Tron prilikom zapošljavanja rekao da voli prakticirati refleksologiju. Kasnije bi ih prisilio na sudjelovanje u masažama stopala, koje bi dovele do seksualnog napastovanja i silovanja.
 
Le Monde je objavio da je Ettel dala otkaz u 2010. godini te pokušala počiniti samoubojstvo. Loubrieu je zaposlena u 2007. godini, ali je dobila otkaz dvije godine kasnije zbog navodne krađe. Ako budu osuđeni za silovanje, Tron i Gruel mogu dobiti kaznu od 20 godina zatvora.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Francusku, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Francuska. 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje

Pročitajte više