Pritvorena trojica muškaraca osumnjičenih za krijumčarenje migranata iz Srbije

Foto: Hina

SUDAC istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor dvojici Afganistanaca i jednom hrvatskom državljaninu porijeklom iz Makedonije protiv kojih je Uskok pokrenuo istragu zbog zločinačkog udruživanja radi prebacivanja emigranata iz Srbije preko Hrvatske u Sloveniju.

Svoj trojici istražni zatvor određen je zbog opasnosti da bi na slobodi mogli ponoviti nedjelo, a za dvojicu stranih državljana i zbog opasnosti od bijega, doznaje se na sudu.

Zločinačko udruženje

Uskok je ranije izvijestio da je osim trojice osumnjičenih, za koje je zatražio zatvaranje, istragu pokrenuo i protiv još dvojice krijumčara.

Tužiteljstvo tvrdi da su se osumnjičeni od 20. listopada do 1. prosinca ove godine na zagrebačkom području, "povezali u zločinačko udruženje radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja stranih državljana iz Republike Srbije u Republike Hrvatsku i njihovog daljnjeg prebacivanja u Republiku Sloveniju".

Za prebacivanje preko srpsko-hrvatske i hrvatsko-slovenske granice po migrantu su navodno uzimali tisuću eura, a s obzirom na sumnju da se prokrijumčarili najmanje 58 osoba Uskok tvrdi da su na nezakonit način zaradili barem 58 tisuća eura.

Pročitajte više